Hybrid Clinic Tour met Claudio Arduini
Drummer Oscar & The Wolf geeft clinics voor Roland over zijn hybrid drumset
Muzieknieuws 25-04-2019 18:04
Claudio Arduini geeft binnenkort verschillende clinics over zijn hybrid drumset. Arduini is drummer van de Belgische band Oscar & The Wolf, een electro-popgroep die in 2010 werd opgericht door frontman Max Colombie. De hybrid drums, een combinatie van akoestische en elektrische drums, zijn belangrijk voor de sound van de band. Tijdens de clinics voor Roland in diverse muziek- en drumspeciaalzaken in Belgiƫ en Nederland vertelt Arduini er alles over.

Wat zijn hybrid drums en waarom zijn ze zo belangrijk voor de bandsound? Wat is zijn set-up en hoe past hij een en ander toe? Je komt het te weten tijdens deze clinics. Naast zijn akoestische set gebruikt Arduini onder meer een Roland SPD-SX samplingpad, een TM-2 triggermodule, RT-30 akoestische triggers en een KT-10 triggerpedaal.

Roland SPD-SX samplingpad  
Roland SPD-SX samplingpad

Roland TM-2 triggermodule
Roland TM-2 triggermodule

Roland RT-30 akoestische triggers
Roland RT-30 akoestische triggers


Roland KT-10 triggerpedaal

Claudio Arduini maakte al jong kennis met muziek in de garage waar zijn vader met zijn band oefende. Hierbij leerde hij meteen alle instrumenten kennen, maar vooral de drums trokken hem erg aan. Eind 2010 deed hij auditie bij Oscar & The Wolf en daarmee geraakte zijn carrière in een stroomversnelling.

De grote doorbraak voor de band kwam in 2014 met hun eerste plaat Entity. Drie jaar later kwamen ze met het album Infinity, dat ook goed in de smaak viel. Wel zit er veel verschil tussen de albums als je het over de drums hebt: waar de drummer in Entity nog veel gebruik maakt van layering met akoestische kick en snare, is het op Infinity allemaal veel elektronischer. In onderstaand filmpje laat Arduini alvast zien hoe hij zijn set-up gebruikt bij verschillende tracks van Entity en Infinity:

Naast Oscar & The Wolf heeft Arduini bij veel andere artiesten gedrumd, zoals Billie Leyers, Jill Shaw, Jan Leyers, Paul Michiels, School Is Cool, Eefje de Visser, Laura Tesoro, Lost Frequencies, Do, Udo, Silvy de Bie, Tom Frantzis, en ga zo maar door.

Data Hybrid Clinic Tour met Claudio Arduini:

Meer informatie op de website van Roland. Klik hier.