Nieuwe cd Bruce Springsteen & E Street Band

'Magic' eerste album in vijf jaar

Muzieknieuws 21-08-2007 22:13

Voor het eerst in vijf jaar brengt Bruce Springsteen samen met zijn E Street Band weer een nieuwe album uit: 'Magic'. De opvolger van het multi-platina album 'The Rising' uit 2002 verschijnt op 2 oktober. De release werd geproduceerd door Brendan O'Brien.

Volgens Springsteen's manager Jon Landau keert de zanger op het nieuwe album terug naar rock 'n roll:
"'Magic' is een mega energieke rock-cd. Hij is luchtig, natuurlijk superstrak ingespeeld door Bruce en de leden van de E Street Band en staat, zoals altijd, vol met belangrijke boodschappen. Het is daarnaast ook nog eens een heel erg onderhoudende cd. 'Magic' is de derde samenwerking tussen Bruce en Brendan O'Brien en is de gemene deler van hun zeer productieve creatieve relatie."

De opnames vonden plaats in de Southern Tracks Recording Studio in Atlanta. Op 'Magic' staan elf nieuwe nummers:

  1. Radio Nowhere
  2. You'll Be Comin' Down
  3. Livin' in the Future
  4. Your Own Worst Enemy
  5. Gypsy Biker
  6. Girls in Their Summer Clothes
  7. I'll Work for Your Love
  8. Magic
  9. Last to Die
  10. Long Walk Home
  11. Devil's Arcade

De albumopnames betekenen een hernieuwde samenwerking tussen Springsten en de volledige E Street Band, inclusief de terugkeer van slagwerker Max Weinberg. De opnames zorgden daarmee voor de nodige logistieke problemen omdat Weinberg doordeweeks de tv-show Late Night With Conan O’Brien moest opnemen. Alle instrumentale delen werden daarom in de weekenden opgenomen.

Als Springsteen zijn album live gaat promoten, is de kans groot dat Larry Eagle opnieuw wordt gevraagd als sessiedrummer: hij maakte in 2006 ook al deel uit van Springsteen's begeleidingsband.

zoeken
zoeken