Artiesten van nu brengen ode aan oude tv-serie

De Stratemakeropzeeshow-liedjes verschijnen opnieuw

Muzieknieuws 24-06-2007 19:56

De Stratemakeropzeeshow was een televisieserie die in de jaren zeventig uitgroeide tot een fenomeen, voor een belangrijk deel dankzij de liedjes van onder meer Willem Wilmink en Hans Dorrestijn. Hun tijdloze composities worden in het najaar van 2007 uitgebracht in een nieuwe versie, opgenomen door hedendaagse popartiesten. Het album verschijnt via Excelsior Recordings.

De Parade
Voor de releasedatum zal De Stratemakeropzeeshow al te zien zijn tijdens het reizende theaterfestival De Parade. De artistieke leiding van het project is in handen van Michiel Flamman en Simon Gitsels van de groep Solo.

Voor deze voorstelling werken de Solo-bandleden, waaronder drummer Rowin Tettero, samen met diverse gastvocalisten. Onder meer Anne Soldaat (Do The Undo, Daryll-Ann), Roos Rebergen (Roosbeef) en Maurits Westerik (Gem) doen mee.

Pure nostalgie voor veertigplussers, voor de mensen die te jong zijn om de serie bewust te hebben meegemaakt, een mooie eerste kennismaking met prachtige liedjes die voor het eerst sinds lange tijd weer eens te horen zijn.

Speelschema
De Parade strijkt 11 t/m 15 juli neer in Den Haag, doet van 20 t/m 24 juli Utrecht aan om te eindigen in Amsterdam: daar kun je van 12 t/m 17 augustus naar de Parade.

Roemruchte televisieserie
De Vara zond De Stratemakeropzeeshow uit tussen 1972 en 1974 met Aart Staartjes als De Stratemaker, Wieteke van Dort als De Deftige Dame en Joost Prinsen als Eric Engerd. De Telegraaf sprak destijds schande van de schuttingstaal en de omgekeerde gezagsverhoudingen tussen ouder en kind. Zaken als seks en echtscheiding kwamen aan bod, voor die tijd controversieel als onderwerpen in een kinderserie.
zoeken
zoeken