Livestream nu terug te zien - John Engels met Benjamin Herman en Joris Teepe vanuit Bimhuis
Ter gelegenheid van albumrelease trio Engels Teepe Herman vrijdag 12 maart
Muzieknieuws 08-03-2021 17:03
Jazzgigant John Engels is inmiddels halverwege de 80, maar dat maakt helemaal niets uit. Met zijn iconische sjaaltje en misschien nog wel kenmerkelijkere swing, is hij in 2021 nog net zo relevant als ooit tevoren. Op 12 maart komt het trio 'Engels Teepe Herman' met het album When Will The Blues Leave. De dag erop, zaterdag 13 maart, wordt dit gevierd met een concert vanuit het Bimhuis dat via een livestream gratis te volgen is. De livestream is ook terug te kijken, zie hieronder!

Het album werd afgelopen zomer in het Bimhuis opgenomen. Engels vierde daar in 2015 ook zijn tachtigste verjaardag, met de 'Vogel Vrij Tour', waarvan we destijds uitgebreid verslag deden. 

Voorafgaand aan de albumrelease werden de nummers When Will The Blues Leave en The Peacocks al als singles uitgebracht. In deze nummers wordt het onomstreden meesterschap van Engels nog maar weer eens bevestigd.

Engels brak door met The Diamond Five rond de jaren 60. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de canon van de Nederlandse jazz. In september 2020 kreeg hij de Frans Banninck Cocqpenning van de gemeente Amsterdam als erkenning van zijn prestaties. Zie hier de video van die uitreiking. 

De show begint zaterdag 13 maart om 20:30 uur en wordt uitgezonden door Bimhuis TV, via de YouTube- en Facebookpagina's van Bimhuis.

 Kijk de livestream hieronder: