Van De Nood Een Deugd Weekendpakket - aflevering 10 (slot)
Video’s, links, muziek, lesstof, leesvoer en een funvideo
Muzieknieuws 22-05-2020 13:49
Met de tiende editie van ons Weekendpakket sluiten we deze mooie serie af. Met de versoepelingen van de C-maatregelen is er wel wat licht aan het eind van de tunnel. Hoewel we nog lang niet weten wat ons precies te wachten staat, zijn we bijna allemaal druk bezig met een nieuwe invulling van de komende maanden: een aangepaste live set, een bijgestelde voorstelling, een andere lespraktijk; genoeg te doen! Nou vooruit; geniet nog 1 weekend van dit pakket met nieuwe inspiratie, nostalgisch terugblikken en een volkomen zinloze funvideo.

door Bouke Bijlsma, Erk Willemsen, Mark Eeftens en Dennis Boxem

Wij hopen dat jullie hebben genoten van ons wekelijkse pakket om als thuisgekluisterde drummer het ledige weekend door te komen. We hebben eerlijk gezegd wel de smaak te pakken gekregen. Dus als het even kan willen we graag doorgaan om de komende tijd in een ander vorm meer van dit soort lekkere content te blijven plaatsen. Release van de Week was natuurlijk al een blijvertje, en wellicht blijven we jullie lastig vallen met andere items uit ons pakket, of gewoon heel wat anders. Laat weten als je verzoekjes of suggesties hebt.

 
Met stille trom?
Daar heeft het Weekendpakket-redactieteam nog nooit van gehoord…


FUNVIDEO 1
Deze funvideo is zo zinloos dat we er dan ook helemaal niets over te zeggen hebben:

 

RELEASE VAN DE WEEK
Deze vrijdag is de Release van de Week het album Notes On A Conditional Form van The 1975. Acht singles gingen vooraf aan de lang uitgestelde release van dit nieuwe album, geproduceerd door hun drummer George Daniel, in een tijdsbestek van 19 maanden, tijdens een reis langs 16 studio’s in vier landen. Resultaat: 22 tracks in een stijlpalet variërend van melodieuze popsongs tot agressieve punk en instrumentale electro.

The 1975 met drummer George Daniel

Gitarist Adam Hann vertelde in 2016 in ons zusterblad Musicmaker over de belangrijke rol van drummer George Daniel bij het creeren van de bandsound: ‘George maakt alle sounds voor de plaat. Het gros van wat hij doet, komt voort uit plug-ins. Daar komen nauwelijks instrumenten aan te pas. Je mist dan een startpunt om die partijen live met echte instrumenten te vertolken.’ Die werkwijze zal voor de nieuwe plaat niet veel anders zijn geweest, maar zorgen om de muziek live te spelen zal de band even niet hebben, helaas…

George Daniel

Op Youtube zagen op Sweeneytv een mooi portret van George Daniel. Ze vinden hem ondergewaardeerd en laten in de video's zijn lekkerste grooves horen, van eerder materiaal van The 1975!  

Terug naar de nieuwe plaat! Eerst met een paar video's van de singles, en daaronder natuurlijk de Spotify playlist van de 22 tracks! 

 klik op de link voor het volledige artikel Release van de week - vrijdag 22 mei 2020


ARTIKEL UIT DE OUDE DOOS
Vanaf hier zullen jullie je weekenden weer door moeten komen zonder het Slagwerkkrant Van De Nood Een Deugd Weekendpakket. We begrijpen dat dat even slikken is, en daarom sturen we jullie niet met lege handen een ongewisse toekomst in. Als je onder DOWNLOADS klikt op het pdf-icoontje kun je een van leukste grote artikelen bekijken die we de afgelopen jaren mochten maken. De 200 Beste Drumtips Ooit, met daadwerkelijk 200 tips die wij verzamelden ter ere van Slagwerkkrant 200 (juli-augustus 2017). Met mooie adviezen en one-liners van nationale en internationale topdrummers; bij elkaar gezocht uit oude SWK-interviews, nieuwe phoners en mailverkeer, en vertalingen uit internationale drumbladen.


Als bonus doen we er nog een educatieve classic bij: het artikel Word een betere drummer uit 2012 (SWK 170). Ook hierin vind je een hele buslading aan nuttige tips om beter te leren drummen. Een van die tips schreef uw verslaggever zelf. Om hem een plezier te doen en ter vermaeke, herhalen we ’m hieronder nog maar eens:


Je vindt in dit artikel ook tips van de andere usual suspects uit het Weekendpakket-team, waaronder die van uitgever Erk Willemsen ‘Neem een abonnement op Slagwerkkrant’, waarvan akte :-)
Klik onder DOWNLOADS op het pdf-icoontje om het te lezen.


GEWOON EEN HELE FIJNE DRUMVIDEO
Opnieuw een gewoon heel fijne drumvideo van Nate Smith. Dit keer met een lekker staaltje gloednieuw old school funk, met lekkere grooves en fills.

Nate Smith (foto Drummerzone.com)


Nate Smith laat veel van zich horen de laatste tijd! Onlangs bracht hij zijn ep Light and Shadow uit:

En de afgelopen weken kwamen nieuwe video’s los met zijn band The Fearless Flyers (met daarin gitaristen Cory Wong en Mark Lettieri). Op 30 april was daar de eerste track van hun aanstaande nieuwe album Tailwinds: ‘Nate Smith is the Ace of Aces’. Zie hem zitten achter zijn jaren zeventig set met concerttoms!

En op 14 mei kwam het nummer ‘Introducing Delta Force' Uit, met een geniale blazersscectie (die Delta Force dus), maar ook weer gloednieuwe old school funk, met lekkere grooves en fills van Nate Smith himself!

Oke, we geven het toe; dit waren 2 gewoon heel fijne drumvideo’s (en 5 audiotracks :-)


INSPIREREND STUDIEMATERIAAL
Jazzdrummer en Drumbassador sinds jaar en dag Wim de Vries plaatste op FaceBook een oefenvideo met paradiddle-variaties met een bite. Het bijna plagerig terloopse bijschrift luidde: ‘Check, weekend exercise’. En dan natuurlijk ff die stok opgooien en vangen aan het eind...

Wim de Vries

Mooi was het comment van (toch ook niet misselijke) drummer Mark Eshuis:
‘Dus jij gaat nu lekker weekend vieren, Wim, terwijl je ons laat strugglen met deze exercise? Bedankt!’
En de reply van Wim:
‘Haha, is inderdaad best een k... oefening. Wel ff een uitdaging in deze tijd, groet.’

Op iemands vraag: ‘heb je het ook op papier staan?’, zei Wim het volgende:
‘Voor geïnteresseerden: ik heb tijd voor lessen in Arnhem en wel 7 dagen in de week 24 uur per dag.’
Je weet dus wat je te doen staat <[:-)

Voor de die hards spreken de beelden voor zich (en de handzettingen staan in de video). Veel succes!

 

BENELUX-DRUMMER DIE WE LIVE EVEN MOETEN MISSEN
Een Benelux-drummer die wij onlangs nog van dichtbij mochten meemaken is Claudio Arduini, die grote indruk maakte met zijn bijdragen aan ons event Hybrid Drums Experience 2020 (zie ook Slagwerkkrant 217).

Claudio Arduini tijdens Hybrid Drums Experience 2020
 

Ook met zijn band Oscar & The Wolf is het voor Claudio wachten tot hij weer de podia op kan, en voor ons dus tot we hem weer live kunnen bewonderen. Tot die tijd hebben we deze mooie video, waarin hij speelt en vertelt over zijn hybride aanpak.

 

 

Dit was het laatste Van-De-Nood-Een-Deugd-Weekendpakket!