Release van de week: The 1975 – Notes On A Conditional Form

Vandaag verschenen - 22 mei 2020

Muzieknieuws 22-05-2020 12:20

Acht singles gingen vooraf aan de lang uitgestelde release van dit nieuwe album van The 1975, geproduceerd door hun drummer George Daniel, in een tijdsbestek van 19 maanden, tijdens een reis langs 16 studio’s in vier landen. Resultaat: 22 tracks in een stijlpalet variërend van melodieuze popsongs tot agressieve punk en instrumentale electro.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

De meningen zijn verdeeld over dit nieuwe album, van ‘nu al legendarisch’ tot ‘allegaartje’. Maakt niet uit, luister zelf. Maar we kunnen wel al dit zeggen: wij muzikanten staan open voor alles, nietwaar? Dus we houden ervan heen en weer geslingerd te worden tussen lekkere liedjes, vette rockgrooves en dromerige synthpassages. Toch? En dat Greta Thunberg de plaat dan mag openen met een monoloog nemen we op de koop toe, want enige maatschappelijke relevantie kan geen kwaad.  

In Musicmaker schreef Stefan Kollee in 2016 een uitgebreid verhaal over hun soundcheck, voorafgaand aan hun optreden in de AFAS. Gitarist Adam Hann: ‘George (Daniel, red.) maakt alle sounds voor de plaat. Het gros van wat hij doet, komt voort uit plug-ins. Daar komen nauwelijks instrumenten aan te pas. Je mist dan een startpunt om die partijen live met echte instrumenten te vertolken.’ Die werkwijze zal voor de nieuwe plaat niet veel anders zijn geweest, maar zorgen om de muziek live te spelen zal de band even niet hebben, helaas…  

Op Youtube zagen op Sweeneytv een mooi portret van drummer George Daniel. Ze vinden hem ondergewaardeerd en laten in de video's zijn lekkerste grooves horen, van eerder materiaal van The 1975!  

Terug naar de nieuwe plaat! Eerst met een paar video's van de singles, en daaronder natuurlijk de Spotify playlist van de 22 tracks! 

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken