John Engels Trio met Benjamin Herman sluit de Jazz Filmmaand af in Q-Factory Amsterdam
5 februari 2020, 19.30u de film Whiplash op groot scherm, daarna concert
Muzieknieuws 30-01-2020 21:55
Woensdag 5 februari sluit John Engels de Jazz Filmmaand in Q-Factory Amsterdam af met een concert van zijn eigen trio met bassist Joris Teepe en saxofonist Benjamin Herman. Voorafgaand daaraan natuurlijk eerst een heel bijzondere jazzfilm, Whiplash - op groot scherm!


Q-CINEMA - JAZZ FILMMAAND: WHIPLASH
JOHN ENGELS TRIO 

WO 5 FEB '20 - Zaal open 19.00u - aanvang 19.30u
Tickets € 12,50 - klik hier

Het wordt een thuiswedstrijd voor John Engels (84). Hij woont aan de overkant van Q-Factory. Onlangs veilde hij daar nog een deel van zijn grote verzameling drumspullen. Nu mag hij de Jazz Fillmaand van Q-Factory afsluiten met een concert van zijn eigen trio, met bassist Joris Teepe en stersaxofonist Benjamin Herman. 

De avond begint vroeg, om half acht met de vertoning van de geruchtmakende film Whiplash (2014). De met een Oscar bekroonde film van Damien Chazelle gaat over een jazzdrummer in spe die te maken krijgt met een keiharde docent. Goede methode? Of niet? 

Na afloop van de film speelt John Engels met zijn trio een live set bestaande uit nummers van de soundtracks van de vertoonde films in de Jazz Filmmaand, Bird, My Foolish Heart, Round Midnight en Whiplash.


Een kijkje in zijn huis in Amsterdam-Oost:

Legendarische opname van John Engels met Chet Baker Live in Tokyo, 1987: 

Q-CINEMA - JAZZ FILMMAAND: WHIPLASH 
JOHN ENGELS TRIO 

WO 5 FEB '20 - Zaal open 19.00u - aanvang 19.30u
Tickets € 12,50 - klik hier