Release van de week: Kraak & Smaak - Pleasure Centre
Vandaag verschenen: 18 oktober 2019
Muzieknieuws 18-10-2019 15:28
Wie de laatste editie van Slagwerkkrant al heeft uitgeplozen weet het: dj- en producerstrio Kraak & Smaak komt met een nieuw album: "Pleasure Centre". Live-drummer Joris Feiertag vertelt in Slagwerkkrant 214 (november-december 2019) uitgebreid over zijn rol in de herkenbare mix van elektronica, funk, disco en house van Kraak & Smaak. De beats op het album zijn overwegend geprogrammeerd, maar hier kun je een ruime video bekijken van de releaseparty in De Melkweg, met live band, en dus ook live drums van Feiertag.

 

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Op dit zesde studioalbum mixen de heren uit Leiden hun bekende elektronische funksound met seventies & eighties yacht rock en dream pop. Retro-sounds mengen zich met lichtvoetige grooves. Pleasure Centre is het resultaat van twee jaar hard werk en het is de eerste uitgave op Kraak & Smaak’s eigen label Boogie Angst.

Voor de definitieve opnamen vloog het funktrio naar Los Angeles om daar samen te werken met verschillende gastartiesten. Kraak & Smaak weet vaak bijzondere muzikanten te strikken voor hun albums en ook ditmaal wist het drietal het beste talent te selecteren met versterking van vocalisten als Izo FitzRoy, Nic Hanson en Wolfgang Valbrun enen L.A.-locals Gavin Turek, The Palms en Satchmode.

 

Check de single Same Blood met vocals van The Palms:

  

 

Joris Feiertag doet als livedrummer de volledige clubtour rond het album. Hij vertelt over zijn muzikale rol onder meer:

‘Nét na mijn afstuderen van het conservatorium in 2011, kon ik mijn eerste gig doen met Kraak & Smaak in Istanbul; cold turkey, zonder repetitie en soundcheck. Ik was al jaren fan van de groep en ik wist dat ik deze kans moest grijpen. Er ging op dat moment een wereld voor me open; bijvoorbeeld wat het betekent om live met backingtrack te spelen. De band heeft een elektronische sound waardoor ik veel heb geleerd over hybride drummen en het gebruik van de SPD en triggers. Ik heb het gevoel dat ik pas de laatste jaren écht heb ontdekt wat daarbij de juiste balans is tussen energie en rust. Ik kies nu bewuster mijn momenten en drum over het algemeen relaxter en daardoor strakker met een betere sound.’

Joris Feiertag live bij Kraak & Smaak

 

Het volledige online artikel over Joris Feiertag vind je hier:

 

Check hieronder de video van de releaseparty van Pleasure Centre in De Melkweg Amsterdam (op 16 oktober 2019 tijdens ADE)

 

Luister hier het voledige album via Spotify: