Dave Barbarossa releast "Barbarossa Beat"
Solosingle na banddebuut met Cauldronated
Muzieknieuws 14-12-2014 09:01
Dave Barbarossa heeft het druk met zijn drumprojecten: na de release van de cd "Buy This Thing" die hij in de herfst met zijn nieuwe band Cauldronated uitbracht, is nu zijn solosingle uit. "Barbarossa Beat" laat een full version horen waarin latinbeats, originele eigen drumpatronen en techno samensmelten tot een bruisend innovatief geluid. Daarnaast is er een a-capellaversie te horen.

door Evelyne Lammerding

De Londense drummer die doorbrak met onder meer Adam & The Ants, bandleider was van Bow Wow en in Republica speelde, heeft na jaren van relatieve stilte zijn drumstokken weer serieus ter hand genomen. Na de lancering van Buy This Thing via Hottwerk - bekijk hier ons artikel daarover - is er nu de single Barbarossa Beat die via Arcade Pony is uitgebracht.

Beluister hier Barbarossa Beat

De drummer laat de twee projecten naast elkaar bestaan, zo laat hij weten. Cauldronated is zijn liveband, waarmee hij overigens op 20 december in het Oost-Londense Queen of Hoxton optreedt, terwijl Barbarossa Beat meer een studioproject vormt waar de vrolijkheid vanaf spat. De originele, energieke patronen nodigen uit tot een feestje. En dat kan in deze tijd van het jaar nooit een slecht idee zijn.