De nieuwe Yamaha Tour Custom drums
Veelzijdige esdoorn middenklasser
Merknieuws 13-12-2017 04:01
De naam Tour Custom is een oude bekende in de Yamaha geschiedenis, en sinds het allereerste begin staat de naam synoniem voor een drumkit die veelzijdig en betrouwbaar is voor een redelijke prijs. Op het randje van 2017 brengt Yamaha de Tour Custom terug, en dat doet het merk met een rijtje indrukwekkende features.

De nieuwe Tour Custom heeft ketels gemaakt van Amerikaans esdoorn. De ketels zijn opgebouwd uit zes laagjes hout die elk maar 0.8mm dik zijn. Dat levert een prachtig dunne ketel op van in totaal 5.6mm. De set is verkrijgbaar in vijf verschillende gebeitste finishes: Butterschotch, Caramel, Candy Apple Red, Chocolate en Black Liquorice.

Spanbokken en spanranden
De spanbokken op de ketels zijn de bekende Absolute spanbokken en de toms zijn geïsoleerd opgehangen door middel van het Yess-systeem. Opvallend zijn de 2.3mm dikke geperste Vintage Inverse Dyna Hoop spanranden (foto). Deze stevige spanranden zijn aan de bovenkant naar binnen toe gevouwen, in de stijl van Slingerland. 

Maten
De Tour Custom is verkrijgbaar in twee vierdelige setups: 22"x16" bassdrum, 16"x15" floortom en 10"x7" en 12"x8" toms of 20"x15" bassdrum, 14"x13" floortom met 10"x7" en 12"x8" toms. Beide sets worden geleverd inclusief tommount. Wat losse drums betreft is het aanbod vooralsnog beperkt tot een 13" tom en een 14" floortom. 

Remo
De sets worden geleverd met professionele Amerikaanse Remo vellen: transparante Ambassadors op de toms (boven en onder) en Powerstroke 3 op de bassdrum. 

Demovideo's
Yamaha maakte een paar prachtige promo-video's met de Tour Custom, die je hieronder kunt bekijken. Voor meer informatie over de set kun je terecht op de website van Yamaha