Cesar Zuiderwijk te gast in Pauw & Witteman

Drumambassadeur vertelt over slagwerkfestival Big Bang

Artist news 11-02-2007 16:14

Maandagavond, 12 februari 2007, is Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk te gast in Pauw & Witteman bij de VARA/NPS op Nederland 1. Zuiderwijk, Nederlands ambassadeur van de drums, vertelt onder meer over het slagwerkfestival Big Bang dat van 22 tot en met 26 februari door Nederland reist. Vorige week was Zuiderwijk nog te zien in Klokhuis, zie ook dit eerdere nieuwsbericht.

Net als in 2005 presenteert en introduceert Zuiderwijk tijdens het Big Bang-festival en verzorgt enkele entr'acts. Cesar Zuiderwijk is al 35 jaar drummer van Golden Earring en maakt momenteel furore met zijn theaterprogramma Slagdroom.

The Big Bang
The Big Bang reist van Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven naar De Doelen in Rotterdam en van Vredenburg Utrecht via Muziekcentrum Enschede naar Carré in Amsterdam. Elke avond van dit reizend festival zijn dezelfde zes programmaonderdelen geprogrammeerd, gespeeld door tientallen slagwerkers, afkomstig uit alle windstreken: van Turkije tot de VS, van Iran tot India, van Nederland tot Turkije.

Highlights
De drums-percussiesectie van Sting treedt aan, de Hip Pickles uit New York geven een theatrale percussiehow, er is een Turkse drums-percussiecombinatie met bellydance, het duo van Anouk-drummer Hans Eijkenaar en sessiepercussionist Jeroen de Rijk speelt onder de naam Eijk & De Rijk, Trio Chemirani laat ons kennis maken met Iraanse percussie en het World Drummers Ensemble XL is een spectaculaire slagwerkformatie, waarin Sting-drummer Keith Carlock vijf toppercussionisten naar grote hoogten drumt.

En dat alles elke avond van het festival tussen 20.00 en 23.00 uur! The Big Bang is powered by Slagwerkkrant en Slagwerkwereld.com. Het wordt mede mogelijk gemaakt door een meerjarige subsidie van het Ministerie van OCenW, door Amsterdams Fonds voor de Kunst en door de volgende sponsors: hoofdsponsor Zildjian cymbals en LP percussion en co-sponsor Remo drumheads/percussion. Meer info over het festival vind je hier.

Pauw & Witteman
Het VARA-programma Pauw & Witteman wordt dagelijks uitgezonden met de urgentie van de actualiteit, de waan van de week en het gesprek van de dag. Van Bach tot Bauer, van terreur tot tv, van voetbal tot verkiezingen: alles komt aan bod en niets blijft onbesproken.

De talkshow met Jeroen Pauw en Paul Witteman als gastheren komt elke werkdag van 23.00 tot 24.00 uur live vanuit Studio Plantage (naast Artis) in Amsterdam. De toegang is gratis, leeftijd vanaf 16 jaar. Een uitzending bijwonen? Zorg dan dat je voor 22.00 uur binnen bent!
zoeken
zoeken