Slagwerkkrant 131 jan-feb 2006

«« Slagwerkkrant 97 - mei-juni 2000

Inhoud Slagwerkkrant 131 jan-feb 2006


Chris Sharrock [ hoofdartikelen pagina 26 ]

Al ruim tien jaar is Chris Sharrock de vaste live-drummer van Robbie Williams, en eigenlijk is het vreemd dat hij in drummerskringen geen bekendere naam is. Met zijn betrouwbare en verrassend explosieve stijl speelde hij als sessiedrummer bij artiesten als Mick Jagger en Dave Stewart, en als banddrummer bij Icicle Works en World arty. Op het podium bij Williams schuwt hij het showelement niet. Opvallend is hoe weinig hij op de platen van de Britse superster te horen is. Sharrock is tevreden met zijn job: ‘Het gaat erom dat ik aan de gang blijf en dat er hier en daar wat te lachen valt!’.


Ari Hoenig [ hoofdartikelen pagina 30 ]

Voor ons was hij de revelatie van afgelopen North Sea Jazz. Expressieve jazzdrums met een toefje deathmetal, technisch vaardig, goed gedoseerd en met een spannende opbouw. We ontmoetten Ari Hoenig in een jazzclubje in New York voor een gesprek over creativiteit en componeren op het drumstel.


ElbtonalPercussion [ hoofdartikelen pagina 41 ]

De vier slagwerkers van de Duitse slagwerkgroep ElbtonalPercussion zijn meesters van de crossover. Geworteld in de klassieke slagwerktraditie gaan ze een combinatie aan met zo’n beetje elke denkbare muzieksoort, waarbij elektronica en dance-invloeden niet worden geschuwd.


Mike Schäperclaus [ hoofdartikelen pagina 43 ]

Als slagwerker is de percussionist van René Froger, Het Metropole Orkest en Slagwerkgroep Amsterdam een muzikale alleskunner. Verrassend is zijn werk als dirigent bij musical The Lion King. Gesprek met een man die geen ‘nee’ kan zeggen.


André Borgman en Jeroen Simons [ hoofdartikelen pagina 56 ]

Borgman en Simons zijn de drummers van respectievelijk After Forever en Epica, twee Nederlandse rockbands die het ook in het buitenland bijzonder goed doen. Borgman is een rechtdoorzee-drummer met staying power, Simons heeft eerder de doordachte benadering van een fusionjazzdrummer. Dubbelportret van twee tegenpolen.


GMS CL-serie drums [ tests pagina 46 ]


Vier drummersmetronomen [ tests pagina 48 ]

Cherub I-Rhythm, Boss DB-90, Tama Rhythm Watch en Yamaha Clickstation


PDP B.O.A.-pedalen [ tests pagina 51 ]


Meinl Mb20-serie bekkens [ tests pagina 52 ]


Pearl percussienieuws [ tests pagina 54 ]


Importeurs en reacties [ tests pagina 55 ]


Zuiderwijk/Fase: U vraagt, wij spelen, deel 29 [ cursussen pagina 61 ]


Mark Eeftens: deel 24, Spelen met Neil Peart [ cursussen pagina 63 ]


Nils Fischer: Percussion masters, deel 1 [ cursussen pagina 65 ]


Give-away [ en verder pagina 19 ]

Geen drums, bekkens of percussie ditmaal, maar oefenpads, een prachtige drumkruk, handschoenen en andere accessoires die je slagwerkleven stukken aangenamer maken.


Gregg Bissonette clinicverslag [ en verder pagina 21 ]

Bissonette deed twee clinics in Nederland, in Tolbert en in Eindhoven. Slagwerkkrant doet verslag en komt met een weergave van zijn ‘drie belangrijkste lessen voor een succesvolle drumcarrière’.


Drummers in rockduo’s [ en verder pagina 34 ]

Om van een hype te spreken is het wat vroeg, maar er zijn er inmiddels wel veel van: rockbands van niet meer dan twee muzikanten: een drummer en meestal een gitarist of toetsenist. Wij benaderden de drummers van The Dresden Dolls, zZz, Death From Above 1979 en Digger & The Pussycats.


De opstelling van Mike Schäperclaus [ en verder pagina 44 ]


Slagwerkwereld.com [ en verder pagina 6 ]

Slagwerkwereld.com wordt de officiële site van Slagwerkkrant.


Opmaat [ en verder pagina 8 ]

Met onder meer: Pascal Vermeer, Josha Malkovich, Clara de Mik, Laat je zien, Stiggelbout Compact Conga Stand, Supercussion-stokken, Grote Prijs Soundclashes, Het optreden van Janneke van Heeswijk, Percossa danst, Drum-events, de Notenbalkentip, Brieven en Kort nieuws.


zoeken
zoeken