DrumDrieDaagse 2023 - uitverkocht

18-19-20 augustus 2023, met Horacio 'El Negro' Hernandez, Salle de Jonge, Joost Kroon, Koen Herfst, Joost Patocka, Cesar Zuiderwijk en het vaste docententeam

Events 07-08-2023 13:08

We hebben een schitterende lineup voor de 22e DrumDrieDaagse kunnen samenstellen! Horacio 'El Negro' Hernandez, Joost Kroon, Salle de Jonge, Koen Herfst, Joost Patocka en natuurlijk Cesar Zuiderwijk. En het vaste docententeam, met dit keer ook Soeshiel Sharma die percussieworkshops komt geven, en verder Fred Cohen, Olaf Fase, Mark Eeftens, Rob Kramer, Dennis Boxem, Peter-Jan Eusman, Gerben de Bruijn, Erk Willemsen en Sarah Lavinia Feenstra & The Smart. Vrijdagavondconcert: Masalsa ft Soeshiel Sharma Zaterdagavond: sessie met The Smart en de drummers van de DrumDrieDaagse De 22ste editie van de DrumDrieDaagse gaat plaatsvinden van vrijdag 18 augustus tot en met zondag 20 augustus 2023, opnieuw georganiseerd door Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant.

De DrumDrieDaagse 2023 was even uitverkocht, maar we hebben een paar afzeggingen, dus je kan je nog inschrijven! Klik hier.

De 22ste editie van de DrumDrieDaagse gaat plaatsvinden van vrijdag 18 augustus tot en met zondag 20 augustus 2023, opnieuw georganiseerd  door Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant, en mede mogelijk gemaakt door Pearl drums, Roland drums en Terpstra Drumland 

Het programma is compleet. Joost Patocka vervangt Ilse Hofma, die door omstandigheden verhinderd is, Soeshiel Sharma geeft drie dagen lang percussieworkshops en komt met zijn 10-koppige band Masalsa voor het vrijdagavondconcert.

De 22ste editie van de DrumDrieDaagse vindt plaats van vrijdag 18 augustus tot en met zondag 20 augustus 2023; 3 dagen waarin je in één weekend maar liefst 6 clinics en 15 groepslessen krijgt van de beste drummers en docenten die er zijn. 

De deelnameprijs voor de drie dagen (elke dag van 10 tot 6), inclusief het bijwonen van 6 clinics en 15 lessen in privégroepjes van 6 personen, gegeven door een 16-tal docenten, 3 lunches en 3 consumpties per dag is € 295,-. Je inschrijving is bindend, maar de factuur wordt pas in mei 2023 verzonden.

Ook kun je, als je wilt, zonder kosten deelnemen aan de avondactiviteiten; als je familie, vrienden en kennissen mee wilt nemen kunnen ze een ticket bestellen.


Vrijdag 18 augustus 20.00u - Masalsa ft Soeshiel Sharma
Tickets € 12,50, hier te bestellen (gratis voor deelnemers aan de DrumDrieDaagse); wacht niet te lang, want Masalsa is populair! Het is de vurigste en meest opzwepende salsaband van dit moment, met 'een knipoog naar de New York salsa uit de jaren ’70, gecombineerd met een moderne sound', aldus bandleider Soeshiel Sharma. 

Zaterdag 20 augustus 20.00u - Sessie: Sarah Lavinia Feenstra & The Smart en de drummers van de DrumDrieDaagse
Met twee drumsets op het podium, een geweldige band en elk nummer een andere drummer. Dat zijn gegarandeerd heel veel drummers die aan de DrumDrieDaagse meedoen, maar vast en zeker ook docenten die er drumlessen geven. Tickets voor niet-deelnemers hier te bestellen voor € 7,50, aan de zaal € 10,-.

 

DE CLINICS EN DE DOCENTEN

Horacio 'El Negro' Hernandez
Horacio Hernandez maakte carrière bij bands van Michel Camilo, Jack Bruce, Santana, Gonzalo Rubalcaba, Chucho Valdés, Alejandro Sanz, Avishai Cohen en zijn eigen Italuba. Van zijn hand is de lesboekklassieker Conversations In Clave.
Zijn komst wordt mede mogelijk gemaakt door Pearl Drums Europe. 
Veel meer informatie over de clinics en lessen van Horacio, elders op Slagwerkkrant.nl

Joost Kroon
New Cool Collective, Sven Hammond
In Slagwerkkrant 227, jan-feb 2022, lees je over Joost Kroon als een van de drie slagwerkers in de Sven Hammond Big Band (bij Matthijs Gaat Door). Al vele jaren is hij drummer van New Cool Collective, en speelde ook bij Kane, Ladies Of Soul en vele anderen. Hij is tevens docent aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, dus reken erop dat hij weet hoe jij vooruit kan gaan met je drumskills.

Salle de Jonge 
Sabrina Starke, Jan van Duikeren
Hij is een van de topdrummers van Nederland, die met tal van formaties speelt en heeft gespeeld. Salle de Jonge (aka Salomon) is de go-to guy voor hippe, groovende beats met een uniek geluid, variërend van jazz tot hiphop en alles daartussenin. Daarnaast is hij ook als producer en songwriter bij steeds meer projecten betrokken, zoals bij de laatste twee albums van Sabrina Starke, de aanstaande releases van Jan van Duikeren's Fingerprint en zijn soloalbum Robotkiller. 
Salle geeft les aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. 
salomonmusic.com

Joost Patocka
Krupa & The Genes, Benjamin Herman, Ouwe Kaas
Hij is een van dé jazzdrummers van Nederland, begeleidt tal van nationale en internationale muzikanten, is vast lifd van het Benjamin Herman Trio en drumt samen met Stefan Kruger in zijn formatie Krupa & The Genes. Hij is tevens organisator van het festival Trommel én hoofdredacteur van trommeltijdschrift Ouwe Kaas, dat ook een rol zal spelen tijdens zijn clinic op de DrumDrieDaagse. 
joostpatocka.nl 

Koen Herfst
Vandenberg, Drumlust, Drum Demons
Hij is natuurlijk al jaren een van de vaste docenten op de DrumDrieDaagse maar gaat dit jaar ook een clinic geven met als thema het opnemen van drums in de studio. Hoe bereik je een topsound? Hoe speel je als je opneemt? 
Koen heeft de laatste jaren een ontzettende bonk ervaring opgedaan in de studio; hij maakte een album met Vandenberg, onlangs nog met Arjen Lucassen's Supersonic Revolution, en ook allerlei eigen producties zoals Drumlust, het album Isolation Sessions en de duo-ep met Boris van deer Lek. 
koenherfst.com

Cesar Zuiderwijk
Sloper, Drum Demons, Golden Earring
Het is elk jaar aan Cesar Zuiderwijk om de slotclinic van de DrumDrieDaagse te verzorgen. En elk jaar komt hij weer met wat bijzonders tevoorschijn. Na 50 jaar Golden Earring blijft hij mateloos actief. Met zijn band Sloper, met Drum Demons  en met zijn theaterprogramma De Naakte Waarheid. 
musicstation.nl

Soeshiel Sharma
Nieuw in het docententeam is Soehiel Sharma. Hij zal tijdens de drie dagen van de DrumDrieDaagse percussieworkshops geven aan de deelnemers en op vrijdagavond met zijn band Masalsa een wervelend optreden verzorgen. Naast Masalsa speelt hij ook bij Scotown en Trafassi, en geeft hij ook workshops en bandcoaching. 

Het vaste docententeam is natuurlijk weer aanwezig: Fred Cohen, Olaf Fase, Mark Eeftens, Rob Kramer, Dennis Boxem, Peter-Jan Eusman, Gerben de Bruijn, Erk Willemsen en Sarah Lavinia Feenstra & The Smart

Ga naar DrumDrieDaagse.nl om je meteen in te schrijven!

Lees hier het verslag over de editie 2022.

DrumDrieDaagse 2023
18-19-20 augustus, Musicon, Den Haag
Schrijf je nu in op:
www.drumdriedaagse.nl
www.slagwerkkrant.nl/events

DrumDrieDaagse is een project van Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijks Music Station, mede mogelijk gemaakt door Pearl Drums, Roland drums en Terpstra Muziek Drumland.

 

 

zoeken
zoeken