De Drummersdag 2022 kan helaas niet doorgaan

Clinics en workshops van Joost Kroon, Olaf Fase, Cesar Zuiderwijk, Mira Burgers, Jochen Hachgenei en Fred Cohen kunnen niet doorgaan

Events 26-01-2022 08:01

Helaas moeten we bij deze mededelen dat ook met de nieuwe versoepelingen die de regering 25 januari heeft aangekondigd het voor ons helaas niet mogelijk zal zijn De Drummersdag 2022 door te laten gaan. Dat spijt ons zeer, wat we hadden er veel zin in! Als je je had ingeschreven heb je inmiddels per e-mail persoonlijk bericht hierover ontvangen.

De Drummersdag kan dus helaas niet doorgaan, maar we zijn vast van plan, en verwachten dat het tegen die tijd wel weer mogelijk zal zijn, de DrumDrieDaagse door te laten gaan, 19, 20 en 21 augustus, in Musicon Den Haag, in ieder geval ook met Joost Kroon, Olaf Fase en Fred Cohen als docenten.

Klik hier om alles te lezen over De DrumDrieDaagse 2022!.

Onderstaand de aankondiging voor De Drummersdag 2022: 

Wil je je drumskills in één dag een boost geven? Schrijf je dan nu in om mee te kunnen doen aan De Drummersdag op zondag 13 februari in Amsterdam. Krijg een dag lang les van topdrummers!
Schrijf je nu in! Kosten voor deze dag bedragen € 95,- (inclusief lunch). Ga naar: www.slagwerkkrant.nl/events/drummersdag 

zondag 13 februari 2022, van 10.00 tot 18.00 uur
Het Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, 1054 AH Amsterdam

* Toegang is met coronatoegangspas vanaf 13 jaar
* We volgen vanzelfsprekend alle coronamaatregelen die gelden op 13-2
* Mocht het evenement niet doorgaan wegens coronamaatregelen wordt het deelnamegeld teruggestort.

De Drummersdag is een project van Slagwerkkrant en Muziekpakhuis - Inspired by Keymusic

(foto Joost Kroon bovenaan door Eddy Westveer)

We hebben een jaartje moeten overslaan, maar De Drummersdag is er weer in februari, de 8ste editie alweer! Op De Drummersdag volg je met maximaal 36 deelnemers een dag lang lessen, drumgroepen, workshops en clinics van een zestal topdocenten: Joost Kroon, Olaf Fase, Cesar Zuiderwijk, Mira Burgers, Jochen Hachgenei en Fred Cohen.


Joost Kroon
New Cool Collective, Sven Hammond
In Slagwerkkrant 227, jan-feb 2022, lees je over Joost Kroon als een van de drie slagwerkers in de Sven Hammond Big Band (bij Matthijs Gaat Door). Al vele jaren is hij drummer van New Cool Collective, en speelde ook bij Kane, Ladies Of Soul en vele anderen. Hij is tevens docent aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, dus reken erop dat hij weet hoe jij vooruit kan gaan met je drumskills.


Olaf Fase
Slagerij Van Kampen, Waylon
Zijn drumboek Drumfase werd door lezers van Slagwerkkrant gekozen tot beste lesmethode van het jaar. Kom zelf ervaren hoe deze allround drummer, bekend van Slagerij Van Kampen, Waylon, The Passion, vele andere projecten en bands – en natuurlijk de cursusserie die hij samen met Cesar Zuiderwijk schrijft voor Slagwerkkrant – in een clinic en twee workshops zijn geweldige manier van spelen en talloze nuttige speelwijzen aan je uitlegt.

Cesar Zuiderwijk
Sloper, Drum Demons
Hij is natuurlijk de man die 50 jaar bij de Golden Earring speelde, en nu op volle kracht doorstart met Sloper. Zijn lessen zijn altijd super inspirerend: ongebreidelde energie, aanstekelijk enthousiasme. Ook dit jaar doet hij weer mee met De Drummersdag. Hij verzorgt groepslessen, waarbij je een uur lang les van hem krijgt! (foto Rob van Dalen)Mira Burgers
The Cool Quest
Een van de grootste talenten van Nederland op dit moment. En een uitstekende docent ook! Ze speelt momenteel bij The Cool Quest, een topformatie waar de groove centraal staat, net als in het spel van Mira. Volg vooral haar YouTube- en Instagram-series Inspired By… Bij Mira krijg je les in een groepje van zes. (foto Rob van Dalen)


Jochen Hachgenei 
Latin Adventure
Hij tourde 15 jaar lang door Europa, kwam in 1989 naar Nederland om Latijns-Amerikaanse percussie te studeren bij Codarts. Sinds 1995 is hij docent bij het Muziekpakhuis en speelt/speelde hij in tal van salsabands. Sinds 2007 leidt hij zijn eigen band Latin Adventure. Jochen Hachgenei wijdt je in in de geheimen van percussie voor drummers.Fred Cohen
The Blues Company
En dan zijn er natuurlijk nog de vermaarde drummersgroepen van Fred Cohen, de drumdocent die 40 jaar geleden het Muziekpakhuis heeft opgericht. Kom zelf ervaren hoe het is om werkelijk sámen te spelen met andere drummers, met de drumstukken van Fred!


Met 35 collega-drummers een hele dag alles uitwisselen wat met drummen te maken heeft. Dat is De Drummersdag. Schrijf je nu in voor De Drummersdag op zondag 13 februari in het Muziekpakhuis in Amsterdam.

De Drummersdag 2022
zondag 13 februari 2022, van 10.00 tot 18.00 uur
Het Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, 1054 AH Amsterdam
Schrijf je nu in voor € 95,- (inclusief lunch)
www.slagwerkkrant.nl/events/drummersdag 


Een project van Slagwerkkrant, Het Muziekpakhuis en Fred Cohen. Inspired by Keymusic.

zoeken
zoeken