JD Beck - Geen tijd voor oppervlakkige shit
Video's bij het interview in SWK 222
Slagwerkkrant Plus 26-02-2021 07:03
Dallas is al sinds de vroege twintigste eeuw een broeiplaats voor geïmproviseerde muziek. Ook waar het drummers betreft, is de Texaanse stad hofleverancier van inspiratiebronnen. JD Beck is een van hen. Een late tiener met een voorkeur voor gebroken beats op hoge snelheid, frequente tempowisselingen, vooral bekend geworden door zijn samenwerking met toetseniste DOMi en zijn weergaloze optreden in de Zildjian Live cyclus.

 

In Slagwerkkrant 222 (maart-april 2021) lees je een interview met hem, hier op Slagwerkkrant.nl laten we een paar spectaculaire video's zien. 

Uit het interview:

'De muziekbusiness is en zal altijd lastig blijven. Iedereen moet zijn publiek vinden en blijven groeien. Daarbij moet je nooit iets veranderen om meer views te krijgen of ‘toegankelijker’ te zijn. Richt je op de muziek zelf en niet op de oppervlakkige shit. Authenticiteit en originaliteit moeten centraal staan.’

Wil je deze Slagwerkkrant bestellen? Klik hier. 

JD Beck & DOMi - foto MoChilla

 

Zildjian LIVE! - JD Beck (featuring DOMi), met Robert Sput Searight als musical director (achter de toetsen) en Aaron Spears als presentator. 


Dezelfde video nu met de transcriptie eronder door lopend: 


En met alleen de drums plús transcripties! 

 

DOMi & JD Beck - Sniff


En de gekte slaat heerlijk toe in de 'Tribute to the album "Madvillainy" by Madlib & MF DOOM, door dit duo DOMi & JD Beck

 


En tot slot nog een mooie VF Jam


Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 222 (maart-april 2021)
Vanaf 26 februari 2021 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl