Michael Schacks 'SquarElectric' release van de maand

Nieuw album met play along en transcripties

Slagwerkwereld 05-05-2009 01:48

Deze maand is Michael Schacks 'SquarElectric' release van de maand op Slagwerkwereld. Een fijne plaat die je alle grote drummersnamen even doet vergeten. Een ander album, andere muziek en gemaakt door onze eigen Michael Schack met zijn compagnon producer/DJ Steve Pittoors. Behalve het album levert hij ook nog een play-along voor drums, inclusief transcripties. Hieronder vind je onze recensie. Via de albumlink onderaan het artikel kun je het album beluisteren en direct online bestellen.

House, Funk, Rock, Soul, Hakken, Groovend, Energie, Modern, Power, Snelheid. Steekwoorden, maar rake steekwoorden voor de laatste cd waarop je Michael Schack kunt horen. Met SquarElectric, zijn project met DJ/Electrowizz Steve Pittoors, laat de Belgische drummer / producer / muzikant / schrijver / annex alles, zijn uitgebreide spectrum zien en horen.

Met het eerste nummer Do me Sexy stuiter je direct diep in de juiste vibe van het album. Het vervolg van de nummers blijft je verrassen. Luister vooral naar de geluiden die je af en toe doen denken aan games uit de jaren '80 maar vooral nieuw zijn, zelfs erg nieuw; in de combinatie met de stijlen die langskomen in de nummers kan dit niet anders dan vernieuwend genoemd worden.

Schack en Pittoors zijn kenners van de materie en de jonge geschiedenis van digitale muziek. Met SquareElectric geven ze een nieuwe voeding die het stijlbeeld direct onderuit haalt. De eigen sound, die ligt in de creatieve diversiteit, geeft je ook de rust die een album een goede plaat maakt. Deze variaties garanderen geen ballads, maar houden je continue alert. Blijven luisteren dus. Hij wordt steeds beter.

Play along voor drums
Niet alleen is dit een heftig (dance) album, het is meteen geschikt gemaakt voor drummers. De package bestaat uit twee cd's: een zonder drums en een met drums. Op de cd zonder drums vind je ook nog eens alle transcripties. Zeer goed voor de persoonlijke studie in tempo's en ritmische patronen. Laat je daarbij vooral niet gek maken; dit album rockt en moet je beleven. En als je het meespeelt, zorg dan dat je dezelfde vibe voelt. Die klopt in elk nummer.

Michael Schack gaf Slagwerkwereld.com toestemming om twee documenten van de play along cd online te zetten. Je kunt de legenda en de transcriptie van Do me Sexy bij dit artikel downloaden.

Bekijk hier de videoclip van Do Me Sexy

video player

Merken en spullen die op het album gebruikt zijn komen van:
Ludwig Drums, Roland instruments & V-Drums, Vic Firth, Meinl Cymbals, Cakewalk Sonar, Native Instruments en FXspansion BFD.

zoeken
zoeken