Slagwerkwereld online!
Slagwerkwereld 23-01-2004 23:33
De eerste trom is geslagen. Het betekent de start van een maataangevende website voor en door slagwerkers die ondersteunend en vernieuwend wil zijn in haar spel.In januari 2004 is slagwerkwereld.com officieel van start gegaan: een uniek online platform voor én door slagwerkers in Nederland en België. Op deze website is een schat aan informatie overzichtelijk samengebracht en voor iedere slagwerker / bezoeker gratis toegankelijk.

In den beginne…
Na een eerste, voorzichtig, idee om een website online te brengen die vooral gericht was op studie en leren van slagwerk is tijdens de ontwikkeling de focus komen te liggen op een alomvattend platform dat voorziet in alle (de meeste) wensen van slagwerkers, slagwerkscholen, dealers, docenten en importeurs. Daarnaast wil slagwerkwereld.com een breed aanbod bieden van informatie over en van slagwerkers over de hele wereld en hun activiteiten. Het navigatiemenu op deze website spreekt voor zich en zal in de toekomst steeds uitgebreid worden met nieuwe onderdelen die slagwerkers voorzien van informatie en kennis.

Iedere slagwerker doet gratis mee!
Slagwerkwereld.com stelt zich als doel alle releases, activiteiten en informatie over elke slagwerker beschikbaar te maken voor de bezoekers en leden. Wanneer een slagwerker een demo maakt of een release uitbrengt en deze opstuurt naar Slagwerkwereld, dan wordt deze altijd toegevoegd op de website. Alle informatie die over de slagwerker gegeven wordt (biografie, bandjes etc.) wordt gekoppeld aan zijn eigen artistprofiel die door de redactie wordt onderhouden. Daarnaast hebben de Members (die zich geregistreerd hebben op de website) een overvloed aan mogelijkheden:

 • het onderhouden van een eigen memberpage
 • toevoegen van afbeeldingen en media
 • opgeven welke merken hij of zij speelt
 • zijn eigen bands toevoegen op de website
 • zijn favoriete slagwerkers koppelen aan zijn memberpage
 • favoriete bands koppelen aan de eigen memberpage
 • een concert-/activiteiten agenda bijhouden
 • zoekers plaatsen voor bands en
 • koop- of verkoopadvertenties van producten
 • toegang tot het forum
 • deelname aan de prijsvragen
 • een actueel overzicht van de aanbiedingen van slagwerkdealers en slagwerkscholen

Het unieke van slagwerkwereld.com is dat dit voor alle slagwerkers daadwerkelijk gratis is!

Natuurlijk moet Slagwerkwereld ook centjes verdienen om het platform te kunnen blijven ontwikkelen en te onderhouden. Daarom worden kleine bijdragen gevraagd aan dealers, scholen en importeurs voor hun eigen pagina’s op de website. Deze belangrijke ‘slagwerkgroepen’ zijn allemaal individueel benaderd door Slagwerkwereld.
Ook zal in de nabije toekomst inkomsten gegenereerd worden uit online advertising. Daarbij is het doel de bezoeker zo min mogelijk te storen in zijn online ‘speurtocht’ op slagwerkwereld.com. (Informatie hierover staat in de sectie ‘informatie’ onder ‘advertising’.)

Inhoud en ontwikkeling
Slagwerkwereld.com wordt ontwikkeld door alle slagwerkers in Nederland en België en haar redactie. De slagwerkers bepalen zelf wat zij publiceren en opsturen naar de Slagwerkwereld organisatie. De redactie doet haar best iedereen op de hoogte te houden wat betreft releases, bands, nieuws, prijsvragen, producten en artiesten. Zo zullen specials online komen over bekende en minder bekende slagwerkers. Want iedereen weet dat Dave Weckl alles kan, maar hoe werkt een drummer of percussionist die 2 jaar speelt en zijn ervaring aan het opbouwen is? Wat betekent het om in een onbekende band te spelen die toch 50 keer per jaar optreedt? Welke problemen hebben drummers? Vragen die op slagwerkwereld.com beantwoord gaan worden.

Wat je leest is wat je leert van andere slagwerkers op slagwerkwereld.

Send in the Music
Een belangrijk credo voor Slagwerkwereld! Elke slagwerker mag (moet!) zijn demo’s en releases opsturen naar slagwerkwereld. Elke release waar een slagwerker op speelt wordt toegevoegd en blijft voor altijd in de slagwerk-analen staan. Er is op slagwerkwereld geen onderscheid in de status van de slagwerker (van amateur tot professioneel) en de stijl van de muziek; een slagwerker is een slagwerker, ongeacht zijn of haar slagwerkinstrument.

De Slagwerkwereld redactie wenst jullie veel succes, plezier en kennis- en informatievergaring op deze website. En nogmaals: Wat je leest is wat je leert van andere slagwerkers op slagwerkwereld.