Inschrijving geopend voor De Earring & Ik - Doe mee aan het afscheidsconcert voor de Golden Earring in Ahoy

En steun Stichting ALS Nederland

Events 26-04-2023 12:04

Nederlands grootste rockband, Golden Earring, heeft voortijdig moeten stoppen, want gitarist George Kooymans lijdt aan ALS. Daardoor heeft de band geen afscheidsconcert kunnen geven voor de fans. En dus… geven de fans een afscheidsconcert voor de band! En jij kan meedoen!

Circa 1000 muzikanten spelen live een viertal Earring-songs in Ahoy, in aanwezigheid van duizenden muziekliefhebbers. Het idee is losjes gebaseerd op de documentaire We are the thousand. Doel is een bijzonder optreden te realiseren, voor de Earring en voor de muzikanten, én een zo hoog mogelijk opbrengst voor de Stichting ALS.

Daarom zoekt Team ‘De Earring en ik’ jou! En jou. En jou en jou.
Want er zijn honderden zangers en gitaristen nodig, en tientallen bassisten en drummers.

De inschrijving is geopend! Stuur een video waarop je (een deel van) Radar Love speelt en/of zingt.
Lees er alles over via deze link, waar je ook het inschrijfformulier vindt

De inschrijving sluit 26 mei 2023! 

Met Musicmaker, Gitarist, Slagwerkkrant en De Bassist zijn we partner van dit initiatief!

Gisteren, 27 april, was initatiefnemer Yaël Vinckx met Cesar Zuiderwijk te gast bij Op1: 


Ahoy, woensdag 18 oktober

Het concert vindt plaats op woensdag 18 oktober 2023, in Ahoy Rotterdam.

Documentaire
De Earring & ik
is bedacht door journalist Yaël Vinckx. Naast het fanconcert bevat De Earring & ik een documentaire, waarin Vinckx het levensverhaal van een vijftal muzikanten/fans vertelt, op weg naar het concert in Ahoy. Indrukwekkende verhalen, die door middel van een song, concert of dierbare herinnering zijn verbonden met de Golden Earring. Er wordt gesproken met de NTR over uitzending van de documentaire. Heb jij een mooi levensverhaal dat verbonden is aan de Earring door een song, concert of andere dierbare herinnering? Ook dat kun je kwijt op de site.

Voorprogramma
Doel is een bijzonder optreden: voor de band, de muzikanten en de fans. Daarnaast zullen een aantal bekende artiesten optreden die een band met de Earring en/of de ziekte ALS hebben, als voorprogramma.

Eventuele winst gaat naar Stichting ALS Nederland, die het geld zal gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en oplossing van ALS.

Natuurlijk kun je ook kaarten kopen voor het concert, of een muzikant sponsoren. Ook daarvoor kijk je op als.nl/de-earring-en-ik.

Crowdfunding
Om duizend muzikanten te laten spelen is een ongelooflijke hoeveelheid apparatuur nodig. Denk aan versterkers, monitors, verlichting, hekken. En alles moet naar en van Ahoy worden gebracht. Dat kost geld. Daarom vindt er ook een grote crowdfundingsactie plaats om het concert te laten plaatsvinden. Klik hier om te zien hoe je kan bijdragen

Help mee om dit plan te realiseren! Fans op de bres voor ALS!

De Earring en ik
Woensdag 18 oktober, Ahoy, Rotterdam

als.nl/de-earring-en-ik

Wat is ALS? www.als.nl/wat-is-als/ 

 

zoeken
zoeken