Herfstfest op 1 en 2 oktober met Benny Greb, Will Calhoun, Kaz Rodriguez, Michael Schack e.v.a. in Den Haag én Antwerpen

Zaterdag 1 oktober in Kavka Zappa Antwerpen, zondag 2 oktober Paard Den Haag

Events 24-09-2022 07:09

Benny Greb, Will Calhoun, Kaz Rodriguez, Michael Schack en vele andere topdrummers komen naar het Benleux Drumfestival Herfstfest 2022. Voor het eerst gaat Herfstfest dit jaar ook in België plaatsvinden, en wel op zaterdag 1 oktober in Kavka Zappa Antwerpen. De dag erna verhuist het festival naar de pleisterplaats Paard in Den Haag. Slagwerkkrant is partner van Herfstfest.

En let op: nog tot deze woensdag de kans mee te dingen om als Drumtalent 2022 Herfstfest te openen, dan wel in Antwerpen, dan wel in Den Haag! 

DRUMTALENT GEZOCHT!
Wil jij het grote podium van Herfstfest openen? Ga dan nu naar de contact pagina en stuur jouw drumvideo in (met een YouTube link, Dropbox, Vimeo etc.)! Anything goes; een drumsolo, meespelen met je favoriete track of een live video.
Geef aan of je je opgeeft voor zaterdag 1 oktober in Antwerpen of zondag 2 oktober in Den Haag. 

En doe dat uiterlijk woensdag 28 september. 

 

Benelux Drum Festival! Zo gaat Herfstfest dit jaar geafficheerd worden. Want het festival gaat dit jaar ook in België plaatsvinden, en wel in Antwerpen, in Kavka Zappa. 

Voor tickets Antwerpen: Klik hier. 
Voor tickets Den Haag: Klik hier. 

Line-up Antwerpen, zaterdag 1 oktober
Benny Greb * Kaz Rodriguez * Will Calhoun * Michael Schack * Leyan Senay * Koen Herfst & Boris van der Lek * Drum Demons ft Cesar Zuiderwijk * Jean-Philippe Komac * Yorokai * Drumtalent 2022 * Darbuka Dum (Herfstfest Kids)

Line-up Den Haag, zondag 2 oktober
Benny Greb * Kaz Rodriguez * Will Calhoun * Michael Schack * Leyan Senay * Koen Herfst & Boris van der Lek * Joran Dijkstra * Drum Demons ft Cesar Zuiderwijk * Maurits de Vries * Efraïm de Nijs * Lionel Kistemaker * Beats vs Beats! * Dizzi Geetha * Drumtalent 2022 * Polle de Pinguïn/Femke Krone (Herfstfest Kids) * Zep (host) – en de uitreiking van de Slagwerkkrant Poll Awards!

BLOKKENSCHEMA'S

ANTWERPEN - klik op de foto om pdf te downloaden


DEN HAAG - klik op de foto om pdf te downloaden

DRUMTALENT GEZOCHT!
Wil jij het grote podium van Herfstfest openen? Ga dan nu naar de contact pagina en stuur jouw drumvideo in (met een YouTube link, Dropbox, Vimeo etc.)! Anything goes; een drumsolo, meespelen met je favoriete track of een live video.
Geef aan of je je opgeeft voor zaterdag 1 oktober in Antwerpen of zondag 2 oktober in Den Haag. 
En doe dat uiterlijk woensdag 28 september. 

ALS JE EEN VAN DE EERSTE 100 BEZOEKERS BENT 
In Antwerpen begint het programma om 11.00 uur in Den Haag om 12.00 uur. Als jij een van de eerste 100 bezoekers bent (zowel in Antwerpen als in Den Haag) dan krijg je gratis paar gekleurde Zildjian acorn sticks. 

WIN EEN ZILDJIAN K PAKKET
Doe mee aan de loterij, en win een Zildjian K pakket (bij BEIDE edities).

UITREIKING SLAGWERKKRANT POLL AWARDS
De lezers van Slagwerkkrant hebben gesproken en de drummers van het jaar en de gear van het jaar gekozen. De bijbehorende Slagwerkkrant Poll Awards worden zondag 2 oktober in het Paard, Den Haag uitgereikt aan de winnaars, voorafgaand aan de clinic van Will Calhoun! 

DE DRUMMERS! 

BENNY GREB
Hij is een van de headliners op dit dubbele festival! Uit onze recensie van de clinic van Benny Greb op het Slagwerkkrant Podium bij Drumland in 2019: 'De overvolle zaal in Lijnden smult van de verhalen en vooral van de grooves van deze werelddrummer, die onvoorstelbaar veel sound en feel uit zijn eenvoudige akoestische setje weet te toveren. Benny Greb focust op muzikaal effect en altijd met een doorgolvende groove. Bovendien heeft hij de nodige stand-upkwaliteiten, en ook bij zijn grappen is er niks mis met de timing. En als het even stokt, kun je er altijd een bassistengrap tegenaan gooien.' Lees het uitgebreide verslag hier

En smul vast van deze video. Will Calhoun, de alom geprezen drummer uit de Bronx, New York, studeerde af aan de Berklee School of Music in Boston, waar hij een bachelordiploma in muziekproductie en -techniek behaalde en de prestigieuze Buddy Rich Jazz Masters Award ontving. Will is ook een tweevoudig Grammy-winnaar met de genreverleggende iconische rockband LIVING COLOUR.Kaz Rodriguez is een internationaal bekende drummer, componist en clinicus, die regelmatig masterclasses geeft. Kaz toerde met Jessie Ware, Rita Ora, Plan B, Disciples, Cirque du Soleil, Sinead Harnett en meer recentelijk Josh Groban. 

Leyan Senay is de in belgië geboren maar al jaren in Turkije wonende drumster. Ze is officieel endorser van Mapex Drums, Vater drumsticks, Sennheiser, Senkop Music, Turkish cymbals, Vratim, Cympad and Okecajon.

 

Michael Schack heb je vast eens zien optreden met Netsky, of solo als one-man-band-#DJDrummer op zijn Roland V-drums, die hij zelf mede ontwikkeld heeft. Op Drumeo heeft hij het “Electrify Your Drumming” educatief pakket uitgebracht. Sinds 2021 is hij ook een van de 10 wekelijkse streaming internationale #DrumeoCoaches-artiesten.

Jean-Philippe Komac is docent drum en pedagogie aan de kunsthumaniora Brussel en een van dé sessiemuzikanten van België: op zijn 21e speelt hij Jesus Christ Superstar en erna veel klassiek, filmmuziek, tv-series en reclamespots. Live begeleidt hij de meest diverse bekende artiesten als Urbanus. Hij speelt in de Freddie Mercury tribute band Mercury Rising en met Made in Purple.

Yorokai Drummers brengt taiko naar Herfstfest in Antwerpen. Ze staan onder leiding van Annick Robberecht. Ze volgde cursussen en masterclasses in België en Japan en performde met Feniks Taiko op prestigieuze podia in binnen- en buitenland. 

Jeroen Vrolijk zal met zijn Arabische percussieworkshop Darbuka Dum het aparte programma Herfstfest Kids in Antwerpen de jongsten onder ons kennis laten maken met de Turks/Egyprische darbuka-trommel. 

Joran Dijkstra is een veelzijdige drummer (rock, metal en latin) en heeft zijn eigen Dijkstra Drumschool. Hij geeft workshops en je kunt hem zien op het podium bij verschillende bands zoals Cesar Zuiderwijk’s Drum Demons & Papa di Grazzi en natuurlijk op Herfstfest 2022 in Den Haag!

Maurits de Vries werd op 12-jarige leeftijd werd Maurits aangenomen op de Havo voor Muziek en Dans, daarna volgde Codarts, waar hij onlangs afstudeerde met een bijzonder onderwerp. Check het artikel in Slagwerkkrant 231, sept-okt 2022, en klik hier voor een voorproefje elders op Slagwerkkrant.nl.

Efraïm de Nijs is in 2013 afgestudeerd aan Codarts en is daarna meteen veel gaan spelen als sessiemuzikant bij heel veel verschillende acts, zoals Glennis Grace, Jennie Lena, Lil Kleine, Ali B en meer. Daarnaast speelt hij vast bij Bo Saris, Rilan & the Bombardiers, Nona en Lisa Loïs. In zijn clinic staan plezier, techniek en muzikaliteit centraal, zodat je zo lang mogelijk plezier kan hebben van het drummen!

Lionel Kistemaker (18) is van kleins af aan al bezig met drummen. Hij studeert aan een MBO muziekopleiding in Amsterdam. In de clinic op Herfstfest gaat hij de mooiste elementen van Musicalmuziek laten zien en horen!

Femke Krone zal met haar programma Polle De Pinguin de Herfstfest Kids workshop in Den Haag verzorgen. Met verhalen neemt ze kinderen mee in allerlei avonturen met daarbij behorende emoties. Het Polle de Pinguïn lied wordt gezongen, gedanst en en gespeeld met percussieinstrumenten, zingen en dansen. Femke neemt 4 tot 8-jarigen mee in de avonturen van Polle de Pinguïn.  

Zep stond vorig jaar als drummer op het Herfstfest podium met een geweldige masterclass. Dit jaar komt hij terug, maar dan als host van beide edities van Herfstfest Drumfestival 2022. Give it up for ZEP!

 

 

 

 

zoeken
zoeken