Bijzondere avonden met Aric Improta
Lange performance en een inspirerende talk
Events 04-11-2019 10:11
Hij stond geafficheerd als spektakeldrummer. En we kregen ook spektakel. Maar we kregen ook veel meer dan dat bij de clinics van Aric Improta bij Adams Drumworld in Lummen en in Q-Factory Amsterdam, 18 en 19 oktober 2019.

foto's Rob van Dalen

Aric Improta, drummer van Night Verses en Fever 333, deed de Benelux aan voor twee clinics, georganiseerd door Tama- en Meinl-distributeur Hoshino, in samenwerking met Slagwerkkrant. Het werden twee memorabele avonden. Niet eerder zagen we een drummer met deze clinic-aanpak.

Na de introductie betrad hij het podium en speelde 40 minuten lang op zijn hybride kit, begeleid door een track met muziek van Night Verses. Die muziek ging lekker alle kanten op, van prog naar metal, van pop naar fusion. Mateloos energiek uitgevoerd, met af en toe een oerschreeuw, en ook met de langverwachte 360 graden sprong vanaf zijn drumkruk en een salto tot slot. Maar dat was nog maar het begin, want vervolgens startte hij zijn inspiratietalk, waarin hij uitlegde hoe hij zijn carrière heeft vormgegeven, welke tegenslagen hij moest overwinnen (waarom krijgen die andere de gigs, terwijl ik ioch echt beter ben!) en hoe hij gekomen is tot waar hij nu staat met zijn allereerste clinics. Aric Improta! Die willen we graag weer eens zien spelen en vertellen!