Terry Bozzio clinic op Slagwerkkrant Podium bij Terpstra Muziek Drumland
Donderdag 31 oktober 2019 in Lijnden (AFGELAST)
Events 19-09-2019 09:09
De drummer die bij Frank Zappa en Jeff Beck furore maakte en sindsdien een indrukwekkende carrière opbouwde, komt donderdagavond 31 oktober voor een clinic naar het Slagwerkkrant Podium bij Terpstra Drumland.

HELAAS HEEFT TERRY BOZZIO NOODGEDWONGEN DE GEHELE CLINICTOUR AFGELAST.
MEER INFORMATIE VOLGT; HOU DEZE SITE IN DE GATEN

Tickets € 17,50 op www.drumland.nl

Terry Bozzio is een fenomeen. Hij staat sinds eind jaren zeventig aan de wereldtop, toen hij de complexe drumpartijen bij Frank Zappa uitvoerde, waaronder het legendarische The Black Page. Sindsdien speelde hij met allerlei bands, waaronder UK (onlangs nog met een reünietournee), The Brecker Brothers en Jeff Beck.

Solodrums
Sinds begin jaren negentig werkt hij aan zijn stukken voor solodrums, die hij met groot fysiek en mentaal vermogen uitvoert, maar bovenal met een prachtige muzikaliteit, die het drumstel ver weet te verheffen boven alléén een ritme-instrument. De stukken gaan uit van ostinato's: zich herhalende patronen op bijvoorbeeld toms, bassdrums, of bekkens. Daaroverheen speelt hij met onnavolgbare onafhankelijkheid melodische riffs, breaks en solo's. Een hypnotiserende ervaring.

 

Theaterconcerten
Het is precies 20 jaar geleden dat Slagwerkkrant Terry Bozzio voor een eerste theaterconcert naar Nederland haalde. In 1999 hadden we het initiatief genomen Bozzio een avond lang solodrums te laten spelen in een concertzaal. De avond was meteen uitverkocht. In 2001 en 2003 deden we tours van elk zeven avonden, ook met allemaal volle zalen. Daarna heeft Bozzio nog diverse keren in Nederland opgetreden, met het Metropole Orkest, met Slagwerkgroep Amsterdam, in het A Bigger Bang festival en solo. Hij zal met zijn megadrumstel het volledige Slagwerkkrant Podium nodig hebben, die donderdag de 31ste oktober bij Terpstra Drumland. Het wordt hoe dan ook een heel bijzondere avond.

Donderdag 31 oktober, 20.00 uur, Slagwerkkrant Podium, Terpstra Muziek Drumland, Lijnden

Tickets € 17,50 op www.drumland.nl

De pers over zijn soloconcerten 

‘Bozzio ontpopte zich als een echte verhalenverteller. Wereldmuziek, jazz en symfonische hardrock zetten de toon voor de beeldende fantasieën van een mediterende solist..."(De Volkskrant)

‘Hij put even makkelijk uit de West-Afrikaanse, Andalusische of Turkse tradities als uit het erfgoed van Arnold Schönberg of John Coltrane. ... “Als de drumvirtuoos als toegift Zappa's befaamde zwarte bladzijde (The Black Page, red.) speelt, blijkt pas echt hoever Bozzio de grenzen van de drumsolo heeft opgerekt sinds de jaren zeventig.’ (NRC)

Een paar van de Bozzio-albums op Spotify in een playlist: