Matt Halpern clinic op Slagwerkkrant Podium Drumland
Woensdag 15 mei - met Italiaanse metaldrummer Federico Paulovich
Events 26-04-2019 14:04
Na een drukbezochte clinic in 2016 komt Periphery-drummer Matt Halpern op woensdag 15 mei terug op het Slagwerkkrant Podium van Drumland! Dit keer komt hij niet alleen, want de Italiaanse metaldrummer Federico Paulovich (Destrage) komt met hem mee. Verwacht dus een avond vol snelheid, complexe ritmes en diepe V-halzen.

Periphery en ex-Animals As Leaders drummer Matt Halpern zal je versteld doen staan van de complexe ritmes, adembenemende fills en waanzinnige grooves die hij speelt.

Matt Halpern begon met drummer toen hij slechts 3 jaar oud was. Door middel van privélessen kreeg hij een verregaande kennis van alle muziekgenres. Op jonge leeftijd speelde hij wekelijks in het hele noordoosten van de VS. Na zijn opleiding tourde hij met vele bands en kwam uiteindelijk terecht bij Animals As Leaders.

Na een aantal jaar in deze band gespeeld te hebben kreeg hij de kans om bij Periphery te spelen en is met hen de hele wereld over gegaan.

In de recensie van het Periphery-album 'III: Select Difficulty' in Slagwerkkrant 195, sept-okt 2016, schrijft Wouter Dielesen: 'Het creatieve en muzikale vermogen van Matt Halpern kent geen grenzen. De drummer uit Baltimore mag zijn muzieklesplatform BandHappy eind 2014 misschien hebben stopgezet, sinds kort maakt hij naam met zijn eigen samplebibliotheek van drumsoftware GetGood Drums. Verder doceert hij, geeft clinics en zit ook met Periphery niet stil. (...) Ondersteund door een knisperend, punchy en fenomenaal vol drumgeluid geeft hij elke passage kleur. Dat doet hij met grote gebaren, maar ook met kleine accenten, ritmische details en snarespel vol ghostnotes. (...) Halpern speelt soepel en met ontzettend veel gemak en zijn voetenwerk en onafhankelijkheid maken grote indruk. Hij beschikt over een unieke kracht om de grootste drumcomplexiteit eenvoudig te laten klinken. Met recht een van de meest bejubelde (metal)drummers van de afgelopen jaren.' 

Tickets kosten €10 en zijn hier te bestellen.

Datum: Woensdag 15 mei
Deuren: 19:30
Start: 20:00

www.drumland.nl

Drum Playthrough van de track Garden In The Bones van het nieuwe Periphery-album IV: HAIL STAN: 

En hier een erg leuk, indrukwekkend inkijkje in de drumcapriolen van de geweldige Federico Paulovich.