Stephane Galland bij Adams Lummen 3 maart
Rhythm & Sticks Percussion on Stage op het Slagwerkkrant Podium
Events 27-02-2019 06:03
Rhythm & Sticks - Percussion on Stage: 15 slagwerkers van de Academies Overijse en Jette o.l.v. Dimitri Dumon zetten zondagmiddag 3 maart hun beste beentje voor op het Slagwerkkrant Podium in de mooie nieuwe winkel van Adams Muziekcentrale in Lummen. Na dat concert is het tijd voor de clinic van Stéphane Galland! Gratis toegang!

foto boven door drummerszone.com, foto rechts door Reinout Bos

Met Aka Moon bezocht hij zo’n beetje iedere krocht van onze muzikale planeet. We spraken met Stéphane Galland na zijn concert op North Sea Jazz 2018 met Ibrahim Malouf en Angelique Kidjo. Zie het interview in Slagwerkkrant 207, sept-okt 2018! In oktober is het album van zijn nieuwe project uitgekomen: Stéphane Galland & (The Mystery Of) Kem. We schreven erover in Slagwerkkrant 209: 'Een wonder van ritmes wederom. Tegendraads zoals we van hem gewoon zijn, maar altijd met die onmiskenbare onderhuidse groove, of het nou een ‘moeilijk’ maatsoortje is of rechtdoor vierkwarts.

Zie hier een stukje drumsolo van Galland tijdens de live uitvoering van dit project: 

 En in dit fragment een drumsolo bij een concert met Ibrahim Maalouf: 

 

Op zondag 3 maart dus, 14.00-16.00 uur, op het Slagwerkkrant Podium bij Adamns Lummen! Stéphane Galland clinic! Gratis toegang! 


Adams Lummen
Bosstraat 73, Lummen