Tom Brechtlein op Drumworld Festival - video's van de shuffle master
Video's en audio bij het interview in Slagwerkkrant 206
Events 14-06-2018 17:06
Tom Brechtlein is de absolute meester van de bluesshuffle. Vanuit de rock rolde hij aan het begin van zijn carričre in de fusion en de jazz, om vervolgens jarenlang die geweldige shuffles bij Robben Ford te spelen. Een top-educator is hij ook, met doordachte lesvideo’s op zijn naam. Hij komt in september naar Ittervoort om bij Adams Drumworld twee dagen masterclasses te geven en een clinic te doen tijdens het Drumworld Festival op zaterdag 8 september.
In Slagwerkkrant 206, juli-augustus 2018, kun je een interview lezen met Tom Brechtlein.

De laatste jaren speelde Brechtlein zich vooral in de picture met acht jaar lang touren met Kenny Loggins. Daarvoor speelde hij veel met Nathalie Cole en Ricky Lee Jones. Ten tijde van het vorige interview met Slagwerkkrant, in het zomernummer van 1993, nu precies 25 jaar geleden, maakte hij furore met Robben Ford. En dat na de periode waarin hij grote bekendheid verwierf bij Chick Corea, Wayne Shorter en Al DiMeola, in de jaren tachtig. Een enorme carrière dus, die nog immer voort dendert en waarin hij zich dé expert van de bluesshuffle toonde, naast al die allroundness die hij heeft natuurlijk, zoawel in rock als in jazz en fusion.

Masterclasses op 6 en 7 september
Grijp dus het buitenkansje om van deze man te leren grooven tijdens een van de masterclasses die hij in Ittervoort komt doen op donderdagavond 6 en vrijdagavond 7 september, voor maximaal 15 personen. 
Klik hier voor informatie

In Slagwerkkrant dus een interview, hier op Slagwerkkrant.nl kun je bij het lezen de Spotify playlist aan zetten die we voor deze gelegenheid hebben samengesteld, of kijken naar de videoplaylist die we maakten. 

Klik hier voor de uitgebreide videoplaylist op het YouTube-kanaal van Slagwerkkrant

Een paar video's uit die playlist: 

En zet deze Spotify playlist maar 'ns aan, met 6 uur albummateriaal met Tom Brechtlein op drums.