Banda MPB met Alaor Soares en Cleyton Barros in Musicon, Den Haag
Vrijdagavond 11 augustus, tijdens de DrumDrieDaagse
Events 10-08-2017 20:08
Banda MPB is de Braziliaanse formatie rondom drummer/percussionist Alaor Soares (foto boven). Zeven man/vrouw sterk komen ze voor concert met muziek van bossa tot samba, latin jazz en een rijke doorsnede van de MPB, ofwel Música Popular Brasileira, muziek die bekend is gemaakt door artiesten als Maria Bethânia, Gilberto Gil, Caetano Veloso, João Bosco, Elis Regina en Elza Soares.

Alaor Soares doet clinics en lessen tijdens de DrumDrieDaagse die 11 t/m 13 augustus in Musicon plaatsvindt. Het vrijdagavondprogramma is voor zijn band Banda MPB. Overdag is het programma alleen voor deelnemers aan de DrumDrieDaagse toegankelijk. ’s Avonds is iedereen welkom, tegen een schappelijke toegangsprijs van € 7.50. Concert vanaf half negen.

Line-up Banda MPB
Alaor Soares - drums/percussie
Cleyton Barros - percussie
Ana Beck - vocals
Jura Gomes - bass
Rafael Pereira - sax
Lucas Figueiredo Santana - sax
Elizabeth Fadel - piano, cavaquinho

Zangeres Ana Beck is geboren in Rio, en sinds 1988 in Nederland. Ze speelde met tal van artiesten, met Jobim’s Symphonic Project en het Metropole Orkest.

Pianiste Elizabeth Fadel werd geboren in Curitiba, Brazilië, volgde pianostudies aan diverse scholen en geeft nu les aan de Brazilian Music School  en de Vrtuosoi School of Music. Ze bespeelt tijdens het concert ook de cavaquinho. 

Percussionist  Cleyton Barros is geboren in Recife, Brazilië en woont sinds 2007 in Nederland, beweegt zich in een breed scala aan projecten van jazz tot rock, en speelt veel in de dance-scene.

Drummer/percussionist Alaor Soares heeft een lange carrière als workshopleider Braziliaanse percussie op zijn conto staan, was bandleider van de sambaformatie Treme Terra, en is bandleider van Banda MPB. Hij is te horen op het nummer Burning Stuntman van Golden Earring. Met Redondo Events heeft hij tal van festivals georganiseerd, zoals Viva Brasil. Hij heeft zich toegelegd op het transponeren van Braziliaanse percussieritmes naar drumset.

Vrijdag 11 augustus, 20.30 uur
Banda MPB, Musicon, Den Haag
www.musicon.nl 
Tickets € 7,50 – aan de zaal.

Banda MPB bij Pauw & Witteman (check vanaf 1.00)