Simon Phillips masterclasses voorafgaand aan Drumworld Festival 2017
6 t/m 9 september 2017 - 10 september clinic op Drumworld Festival
Events 29-08-2017 16:08
Vorig jaar organiseerde Adams Drumworld een heel succesvolle serie masterclasses met Dave Weckl rondom het Drumworld Festival. Dit jaar is het Simon Phillips die voor maar liefst vier dagen masterclasses aan steeds maximaal 15 deelnemers. naar Ittervoort komt. Voor de masterclasses op woensdag 6 september en donderdag 7 september zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Schrijf je nu in!

Simon Phillips hoort simpelweg bij de beste en meest aansprekende drummers van de wereld, met speelervaringen bij de grootsten ter aarde: The Who, Toto en vele anderen. Dat bewees hij bovendien diverse keren in Nederland en België met uitverkochte clinics en geweldige performances tijdens het Big Bang festival. De laatste jaren is hij regelmatig te zien met het fantastische Hiromi Trio en zijn eigen band Protocol. 

Het worden vier unieke masterclasses van Simon Phillips! Je kan je er voor inschrijven, apart voor elke datum:

Woensdagavond 6 september, 17.30-22.30 uur. Klik hier.
Donderdagavond 7 september, 17.30-22.30 uur. Klik hier.  
Vrijdagavond 8 september, 17.30-22.30 uur. Klik hier.
Zaterdag 9 september, 10.15-16.00 uur. Klik hier.  

Masterclass programma 6-7-8 september
Het programma van de masterclasses ziet er als volgt uit:
17:30   Aankomst Adams Drumworld, Ittervoort
18:00   Avondeten, broodjes en warme hapjes, Koffie, Thee, ...
18:45   Ontmoeting en voorstellen Simon Phillips en groep
19:00   Masterclass deel 1
20:30   Kleine Pauze
20:45   Masterclass deel 2
22:30   Einde Masterclass
niveau: gevorderd of (semi-)professioneel 
inbegrepen: avondeten, 1 kaart voor Drumworld Festival 10 September, give aways Zildjian en Tama, bassdrumvel met je eigen naam, groepsfoto  
meenemen: eigen stokken en eventueel een oefenpad. De masterclass is volledig verzorgd op een Tama drumstel met Zildjian bekkens.

Masterclass programma 9 september
10:15   Aankomst Adams Drumworld 
10:30   Ontvangst met koffie en vlaai
10:45   Ontmoeting en voorstellen Simon Phillips en groep
11:00   Masterclass deel 1
13:00   Pauze
Goede uitgebreide lunch met broodjes en warme hapjes, Soep, koffie, thee enz.. 
14:00   Masterclass - deel 2
16:00   Einde Masterclass
niveau: gevorderd of (semi-)professioneel
inbegrepen: lunch, 2 kaarten voor Drumworld Festival 10 September, give aways Zildjian en Tama, bassdrumvel met je eigen naam, groepsfoto.
meenemen: eigen stokken en eventueel een oefenpad. De masterclass is volledig verzorgd op een Tama drumstel met Zildjian bekkens.  

Drumworld Festival zondag 10 september
Simon Phillips zal ook een clinic geven op het Slagwerkkrant Podium tijdens het Drumworld Festival in Ittervoort, zondag 10 september. Voor tickets, klik hier.  

Best Drummer
Simon Phillips is zonder twijfel een van de meest gerespecteerde en beste drummers ter wereld. Bekend bij het grote publiek werd hij als drummer van The Who, Jeff Beck en Toto, maar daarnaast groeide hij uit tot een veelgevraagd en alom bewonderd sessiedrummer, die bovendien onder eigen naam talloze indrukwekkende cd’s uitbracht. De lezers van Slagwerkkrant verkozen hem zeven keer tot ’s werelds beste drummer in de jaarlijkse Slagwerkkrant Poll.

Protocol
In 1992 besloot Phillips (1957) om vanuit geboorteplaats Londen naar Amerika te verhuizen. ‘Toevallig’ werd hij tegelijkertijd gevraagd om Toto te komen versterken tijdens de eerste wereldtour zonder Jeff Porcaro. Voor zijn Toto-periode was hij drummer bij acts als The Who, Jeff Beck, Duncan Browne, Gary Moore en Mike Oldfield. In 1989 bracht Phillips zijn eerste cd onder eigen naam uit: Protocol. Dit album is inmiddels uitgegroeid tot klassieker op fusiongebied.

Met de Japanse pianiste Hiromi – tijdens North Sea Jazz 2012 en 2016 - blies hij met die formatie iedereen van z’n stoel.

In 2014, 25 jaar later, brengt Phillips Protocol II uit gevolgd door Protocol III in 2016. Hij tourt regelmatig met de gelijknamige band. 
 

Simon Phillips live met Protocol II (Live in Verviers) - Pt. 1

 

Simon Phillips met Hiromi Project

 

Simon Phillips speelt Rosanna met Toto

Ook Anika Nilles doet een masterclass - zaterdag 9 september - vooafgaand aan het Drumworld Festival. Klik hier voor informatie.