Hemelbestormers in TivoliVredenburg zondag 5 maart
24 showcases van aanstormend talent aansluitend op Musicfair
Events 02-03-2017 19:03
Op zondag 5 maart 2017, aansluitend op Dancefair/Musicfair in de Jaarbeurs Utrecht, treden in drie zalen van TivoliVredenburg maar liefst 24 aanstormende bands en artiesten op. Onder de noemer Hemelbestormers laten tien Nederlandse popopleidingen zien wat voor talent zij in huis hebben. Dat wordt dus een avond vol nieuwe muziek, variŽrend van nederhop en electro, via singer-songwriters tot alternatieve rock!
Musicmaker is partner van dit nieuwe showcasefestival.

Het is de perfecte afsluiting van een weekend Musicfair: op zondagavond 5 maart kun je tussen 18:30 en 22:30 voor slechts € 5,- in drie zalen in TivoliVredenburg 24 bands en artiesten aan het werk zien. TivoliVredenburg, de samenwerkende muziekopleidingen en partners Dancefair/Musicfair, Pinguin Radio en Musicmaker willen met Hemelbestormers nieuw talent een kans geven op de grote podia. Naast een showcasefestival waar je nieuwe muziek kunt ontdekken, is Hemelbestormers een ontmoetingsplek voor jonge artiesten en professionals uit de muziekindustrie. 

Hemelbestormers speelt zich af in en om de Pandora zaal van TivoliVredenburg

Unieke samenwerking
De afgelopen jaren zien we steeds meer acts doorbreken die hebben gestudeerd aan één van de Nederlandse muziekopleidingen. Zo begon Mister and Mississippi als een project van de Herman Brood Academie, studeerde Jett Rebel aan het Conservatorium van Amsterdam en hebben de dames van Bells Of Youth elkaar leren kennen op de Rockacademie. Ook Mr. Polska, My Baby, DeWolff, Textures, Gallowstreet, Birth Of Joy, Jungle By Night, Lucas Hamming en de bandleden van Typhoon en Ronnie Flex zijn mooie voorbeelden van talenten die op dit moment succes hebben in de Nederlandse clubs.

Musicmaker Stage op Musicfair: thema Pop- en Rockopleidingen
Voorafgaand aan de avond Hemelbestormers wijden popdocenten Jack Pisters en Ivo Severijns op de Musicmaker Stage tijdens Musicfair in de Jaarbeurs uit over het thema ' Pop- en Rockopleidingen: wat heb je eraan?!' Ze nemen diverse bandleden mee die furore hebben gemaakt en een aantal van de Hemelbestormers die die avond optreden. Aanvang 15.45 uur. 
Check hier het volledige programmaSamenwerking opleidingen 
Hemelbestormers is een unieke samenwerking tussen deze popopleidingen: Albeda College, AMP Rotterdam, Conservatorium Haarlem, Conservatorium van Amsterdam, Herman Brood Academie, Nederlandse Pop Academie, Noorderpoort, Rijn IJssel Muziek, Podium Academie ROC Twente, PACT Amsterdam (ROC van Amsterdam) en Rockacademie Tilburg.

Tijden en entree
Hemelbestormers, TivoliVredenburg Utrecht
Datum: Zondag 5 maart
Tijd: 17:30-22:30 (deuren open om 17:00)
Entree: € 5,-, kaartverkoop via https://tiv.re/Hemelbestormers5maart

Volg Hemelbestormers via het Facebook Event. Klik hier 


24 Acts
Hieronder vind je een beschrijving van álle 24 acts die op zondag 5 maart zullen aantreden in en om de Pandora zaal van TivoliVredenburg.

Check hier alvast het volledige blokkenschema:
  

Willemijn de Boer (1996) is een singer-songwriter die wordt geïnspireerd door o.a. Spinvis, Clean Pete en Maarten van Roozendaal. Momenteel is ze bezig met het opnemen van haar tweede EP Stukje Bij Beetje.Indie-rockband PEER speelt dynamische rock met een ArticMonkey ‘edge’ en gedenkwaardige melodieuze refreinen. De band speelde al op Eurosonic Noorderslag en VPRO’s 3voor12 zegt dat deze band potentie heeft om heel groot te worden. 

 

Jamsmi is het alter-ego van singer-songwriter Jasmine van der Waals. Op haar album Gills wordt ze ondersteund door Lisa Ann Jonker op drums en Eszl du Vois op bas. 

Naear is een driekoppige band uit Rotterdam. Ze maken ‘Space Hip-Hop’ en live brengen ze energieke uptempo songs die moeiteloos overgaan in een intieme filmische vibe. Artiesten als Coldplay en Kid Kudi zijn grote voorbeelden.

Nederhop-artiest Massi weet met zijn autobiografische teksten en ijzersterke liveband iedereen mee te krijgen. Hij won de publieksprijs tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso.

De country-pop liedjes van Joe Buck zou je niet van Nederlandse bodem verwachten. In 2016 deed hij mee aan Giels Talentenjacht en schreef hij songs met The Common Linnets. In 2017 wil Joe zo veel mogelijk spelen! 

Natives Of The Crooked Cage kenmerkt zich door dansbare electrobeats, natte zanglijnen en bezwerende percussie. Hiermee wordt een dampende trance gecreëerd. 

Karixon, een bekende DJ in de Caraïben, is hard aan het werk om in Nederland door te breken. Maak je klaar voor een intense mix van traditionele latino gemixt met moombahton en trap.

Eut combineert een Zweeds talent voor melodie met een Duits gevoel voor ritme, Franse flair en Brits bravoure. Debuutsingle Dusty Old Me is het voorspel van een uitgebreide tournee en de release van een EP. 

 

The Visual is een semi-elektronisch/akoestisch duo. De luisteraar wordt meegenomen op een conceptuele reis naar balans tussen harmonie en dissonantie, geïnspireerd door artiesten als Nick Drake, Jeff Buckley en Pink Floyd. 

Vin Postéga heeft een grote liefde voor UK House en Defected en dit hoor je goed terug. Vin draait in clubs als de Chicago Social Club, Panama Amsterdam en hij reist jaarlijks af naar Monaco tijdens de Formule 1.

Zeno Wachtig houdt ons nog even in het ongewisse... Datzelfde geldt voor Luka Madu...

Singer-songwriter Julius Philips is gewapend met een ukelele en mixt eigentijdse pop met veel verschillende invloeden. Momenteel is hij bezig met het opnemen van zijn eerste release. 

Singer-songwriter Arie Buursema spelt gitaar piano en mondharmonica en speelt sinds kort met zijn eigen begeleidingsband. Zijn Nederlandstalige liedjes zetten je aan het denken of maken je aan het lachen. 

A Cynic’s Mind is een sadcore/darkfolk band uit Utrecht. Momenteel nemen ze in Los Angeles hun eerste EP op met producer Gareth William Schumacher. De release staat gepland voor deze zomer. 

De mannen van Hollow Men hebben al een spoor van alternatieve rock achtergelaten, onder andere bij Radio Veronica en voor duizenden mensen op de Grote Markt in Groningen. Denk Coldplay en Biffy Clyro, maar dan met akoestische gitaar. 

Gefascineerd door DJ Chuckie en zijn Dirty Dutch EP’s begon Lawrence-t met het produceren en mixen van zijn eigen EDM. Hij staat bekend om zijn vette baslijnen en ruige synths.

GHQST is een rapper en storyteller die tovert met de marge tussen A en Z. Hij kan vrijwel over elke soort productie heen rappen. Vorig jaar bracht hij de EP Kettingreactie uit. 

HatoBranch is een hiphop-collectief met roots in Bonaire. HatoBranch maakt Nederlandstalige hiphop maar wisselt dit af met Papiaments en Engels.

Greenfield is een akoestisch trio bestaande uit Neil van der Hulst (zang), Koen Alvarez (gitaar) en Marieke Pelt (Cajón). Hoe groot het publiek ook is, Greenfield streeft naar het creëren van een warme huiskamersfeer.

Het vijfkoppige Loose Air wordt sterk geïnspireerd door rauwe hiphop-beats en soulmuziek. Bereid je voor op een energieke live-performance waarbij je wel moet bewegen. 

Het duo Solden begon op ‘t conservatorium Haarlem vanuit hun grote liefde voor (UK/DE) techno en experimentele elektronische muziek. Ze neigen naar full analoog, dus zonder laptops, voor het echte gevoel en rauwheid in de muziek. Hoe dan ook wordt ervoor gezorgd dat de voeten van de vloer komen.

Laura & Collin spelen eigentijdse spirituele experimentele songs met een boodschap. Ze nemen je mee in hun wereld vol energie en laten je achter met kippenvel.

De vier leden van Storm hebben elkaar leren kennen via de opleiding Ondernemend Artiest. Ze spelen pas sinds oktober samen maar zijn erg gemotiveerd en willen graag snel eigen werk uitbrengen. 

Surf Aid Kit neemt je mee naar de sixtiessurf-muziek uit Californïe, met invloeden van artiesten als Dick Dale en The Ventures, gecombineerd met hun eigen twist. Een unieke sound met in veergalm verdronken gitaren, dynamische drums, warme baslijnen en aanstekelijke zangmelodieën.Tijden en entree
Hemelbestormers, TivoliVredenburg Utrecht
Datum: Zondag 5 maart
Tijd: 17:30-22:30 (deuren open om 17:00)
Entree: € 5,-, kaartverkoop via https://tiv.re/Hemelbestormers5maart