Dancefair/Musicfair in Utrecht met clinics Pete Ray Biggin, Oscar Kraal, Salle de Jonge e.v.a.
Zaterdag 4 maart en zondag 5 maart, Jaarbeurs Utrecht
Events 03-03-2017 19:03
Musicfair vindt dit jaar plaats in het weekend van 4 en 5 maart, opnieuw in die schitterende locatie van de Jaarbeurs in Utrecht. In totaal kun je 197 panels, workshops of masterclasses bezoeken, op het demodrop-terrein je muziek door experts laten beoordelen, en 6.000 vierkante meter gear expo afgrazen op zoek naar de nieuwste spullen.
Drumclinics zullen er zijn van onder anderen Pete Ray Biggin (Level 42), Oscar Kraal en Robert Biesewig.
Als je je inschrijft op de Slagwerkkrant Nieuwsbrief, dan kan je gebruik maken van de korting op tickets. Lees verder!

In totaal zijn er maar liefst 22 areas waar Musicfair en Dancefair zich afspeelt: gebieden in het immense fraai verbouwde beursgebouw waar iets te beleven valt en waar je gewoon binnen kunt lopen. Denk hierbij aan workshops als Ondernemen als zelfstandig muzikant, Hoe houd je je auteursrechten onder controle, Hoe maak je een goede master van je muziek, et cetera, et cetera. Ook zullen een aantal topproducers – zoals Patrick Leonard (Madonna!) – vertellen over hun werkwijze.

Drumclinics
Natuurlijk zijn er net als vorig jaar een aantal superinteressante drumclinics:

• Pete Ray Biggin
• Oscar Kraal
• Robert Biesewig
• Ruben van der Velde
• Salle de Jonge 

Op zondag kun je de clinic bijwonen van een van de meest gevierde en meest gevraagde drummers bijwonen: Oscar Kraal. Hij drumde bij Anouk, Candy Dulfer, en tourt momenteel met Milow. Hij zal ook samen met Nicky Hustinx (Weval, Eefje de Visser) een panelworkshop doe op de Musicmaker Stage zaterdagochtend. 

Pete Ray Biggin wordt in de maart-april editie Slagwerkkrant gevierd wegens zijn geweldige spel bij Level 42. Hij gooit overal waar hij speelt hoge ogen met zijn spel. Handelsmerk: gespierde grooves met spectaculaire, opzwepende fills. Zie ook het artikel 'Spelen' elders op Slagwerkkrant.nl. Klik hier.  

Nog meer drummers
Op zaterdag doet Ruben van der Velde een clinic. Hij behoort tot de meest in-demand sessie drummers van dit moment. Hij begeleide vele bekende Nederlandse artiesten waaronder Gers Pardoel en DIO en speelde op de grootste podia en festivals van het land. 
Op zondag doet Robert Biesewig, bekend van tal van hiphopacts, een writing clinic met Missing Channel. Hij is bekend van The Opposites en Motrip, en speelde daarnaast met Ladies Of Soul en Waylon.
Salle de Jonge is vooral bekend van zijn werk met Sabrina Starke en Shirma Rouse. Aan hippe grooves geen gebrek bij Salle de Jonge: lekker puntig spel! Ontpopt zich de laatste tijd tevens als componist en producer. Clinic op zaterdag! 

Oscar Kraal en Nicky Hustinx komen op de Musicmaker Stage uitleggen hoe zij het gebruik van elektronica bij hun bands aanpakken. De combinatie van een liveband met loops, backing tracks en elektronische sounds zie je steeds vaker. Meestal is de drummer de aangewezen persoon om de elektronica te bedienen, of met zijn spel elektronische beats te simuleren. Nicky Hustinx doet dat bij Weval, Sophie Letitre en Eefje de Visser.
Oscar Kraal is bekend van zijn werk bij Anouk, Candy Dulfer en op het moment bij de Belgische singer-songwriter Milow, met wie hij tourt door Europa. Hij onderscheidt zich op het podium met een onverbiddelijke groove en schitterende sound. Bij de concerten van Milow vertaalt hij de elektronische beats van het nieuwste Milow-album naar akoestische drums.   
Op zaterdag van 4 maart van 12.00-12.45 uur leggen Kraal en Hustinx hun aanpak uit: Area 19, Musicmaker Stage.
Oscar Kraal doet zondag 5 maart, 13.30 uur ook nog apart een clinic (Area 18).  

Musicmaker Stage
Ons collega-blad Musicmaker host de Musicmaker Stage. Je kunt er muzikanten en producers horen uitleggen hoe ze hun muziek maken en opnemen, en je krijgt een kijkje achter de schermen van de muziekindustrie. Thema’s die passeren: Laat je thuisopnamen beter klinken door Bart Wagemakers van onder anderen Stevie Ann. Chef’Special komt je tips geven over wereldhits maken onder tijdsdruk. Navarone en hun producer Joost van den Broek vertellen over de megaproductie van hun nieuwe album Oscilation, en Jack Pisters en Ivo Severijns belichten het thema Pop- en Rockopleidingen: wat heb je eraan? Zij doen dit samen met een aantal van hun succesvolle ex-studenten (Mister & Mississippi, The Brahms e.a.)

 

 

Zaterdag 4 maart            
12:00 - 12:45 Elektronica in pop/rock live: met Oscar Kraal en Nicky Hustinx
13:15 - 14:00 Megaproductie van Navarone’s Oscillation met Navarone en Joost van den Broek
14:30 - 15:15 Max Guitar Gear Talk met Arnold van Dongen en Tim Akkerman
15:45 - 16:30 Basstalk met Rinus Gerritsen
17:00 - 17:45 Laat je thuisopnames beter klinken! met Bart Wagemakers (Stevie Ann)          

 

 

Zondag 5 maart
12:00 - 12:45 Grunten doe je zo! met Caroline Westendorp (The Charm The Fury)
13:15 - 14:00 Het tourmanagerpanel: muziek = logistiek met Lisanne Middag,  Etjen van der Vliet, Joost van Aarle  
14:30 - 15:15 Chef’Special: hoe maak je een wereldhit onder tijdsdruk? met Guido Joseph en Jasper Zuidervaart 
15:45 - 16:30 Pop- en Rockopleidingen: wat heb je eraan?! met Jack Pisters en Ivo Severijns met Danny van Tiggele (Mister and Mississippi), David Westmeijer (The Brahms)
17:00 - 17:45 Rotterdamse retro: The Kik in ‘eigen’ PAF! Studio met Dave von Raven  en Marcel Fakkers

Demodrop
Maar er gebeurt natuurlijk veel meer. Musicfair biedt bijvoorbeeld ook een dagprogramma waar muzikanten en producers elkaar kunnen ontmoeten en één-op-één contact kunnen leggen. Ook kun je met al je vragen terecht bij professionals uit de muziekindustrie. Zij kunnen je helpen met alle vragen en problemen waar je tegenaan loopt als je iets in de muziek doet. Denk hierbij aan vragen op het gebied van mastering en productie, juridische vragen, marketingtechnische vragen, carrièreplanning, et cetera. Een populair onderdeel was vorig jaar ook de demodrop. Die zal er dit jaar weer zijn: je kunt hier je muziek laten beoordelen door professionals uit de muziekbusiness.

Expo Floor
Op de Expo Floor (6.000m2!) tonen diverse merken hun nieuwste gear. Hier mag je instrumenten uitproberen die voor het eerst gepresenteerd zijn op de afgelopen NAMM show. Roland is aanwezig met een grote stand, en verder vind je er Tama en Adams drumstellen; Remo is aanwezig, Stagg ook; Ludwig, Sakae, Sabian, en heel veel meer. Kijk voor alle deelnemende merken op www.musicfair.nl

Welk ticket kopen?
Waanzin. Op één Musicfair passe-partoutticket kun je in twee dagen 139 panels, workshops, clinics en masterclasses bijwonen in maar liefst 17 areas van de Jaarbeurs. Het passe-partout kost 45 euro (en 40 euro als je je ticket bestelt via de Slagwerkkrant Nieuwsbrief). En natuurlijk heb je toegang tot de 6.000m2 expo, waar je alle nieuwe gear kunt bekijken en uitproberen. En natuurlijk kun je je demo aan experts voorleggen voor feedback.

Als je daarnaast de extra Dancefair-items in nog eens 5 areas wilt bezoeken (areas 1, 4, 5, 12 en 13; zie www.musicfair.nl) heb je de keuze uit nog eens 58 items. Koop dan een Dancefair-ticket voor € 59,- (dat ook toegang geeft tot alle Musicfair-items; en dan heb je dus de 197 keuzemogelijkheden!).

Als je maar een van de twee dagen wilt bezoeken, ben je bij Musicfair binnen voor € 25.- (via de kortingslink in de Slagwerkkrant Nieuwsbrief maar € 20,-), en inclusief de 5 Dancefair-areas voor € 39,-.

Tickets kun je bestellen op de site van Dancefair/Musicfair
www.dancefair.nl/tickets

Tickets met korting bestellen via Slagwerkkrant Nieuwsbrief
Pak onze meest recente nieuwsbrief erbij uit je mailbox en volg de link naar de Musicfair-kortingspagina.
Als je je nog niet hebt ingeschreven voor de Slagwerkkrant Nieuwsbrief, doe dat dan nu via het blokje linksboven. In de volgende nieuwsbrief vind je de kortingslink!

Musicfair en Dancefair komen tot stand in samenwerking met Music Maker, Interface, Gitarist, De Bassist, Slagwerkkrant, Meet Music Magazine/Pro Sound & Light.

Veel meer informatie vind je op:
www.musicfair.nl