Dit weekend deadline Drumtalent 2017 contest drummers t/m 18 jaar. Doe mee!

Upload een Youtube video en maak kans op deelname aan een van de vier Halve Finales in juni

Events 14-05-2017 13:05

Doe mee aan Drumtalent 2017 - Voor drummers tot en met 18 jaar - schrijf je uiterlijk maandag 15 mei in.

Op zondag 10 september vindt voor de 14de keer het Drumworld Festival plaats bij Adams Drumworld in Ittervoort. Daar wordt ook voor de 4de keer de Finale gehouden van Drumtalent, een contest voor drummers tot en met 18 jaar, georganiseerd door Drumworld en Slagwerkkrant.

Ben je op 10 september a.s. 18 jaar of jonger, drum jezelf dan via Youtube naar de halve finales van Drumtalent 2017!

Meedoen? 
Stuur uiterlijk 15 mei een mail naar drumtalent@slagwerkkrant.nl met de volgende gegevens:
* Naam- en adresgegevens + je emailadres  en telefoonnummer
* Je geboortedatum
* Hoeveel jaar je al drums speelt
* De link naar de Youtube-video waarop je te zien bent
* Voor welke van de vier Halve Finales je in aanmerking wilt komen (zie de data en locaties hieronder), je mag meerdere locaties aangeven). 

• Zaterdag 17 juni, 1ste Halve Finale, Adams Drumworld, Ittervoort, 14.00 uur

• Zaterdag 17 juni: 2de Halve Finale, Adams Muziekcentrale, Diest, (namiddag of 19.00 uur, n.t.b.)

• Zondag 18 juni: 3de Halve Finale, De Rockstal vzw - JC Den Eglantier, Sint-Niklaas, namiddag (tijd n.t.b.)

• Zondag 18 juni: 4de Halve Finale, Het Muziekpakhuis, Amsterdam, 14.00 uur

Alle Halve Finalisten krijgen een abonnement op Slagwerkkrant cadeau. Uit de ingezonden Youtube-video’s worden voor elke Halve Finale vijf drummers geselecteerd.

Eén daarvan wordt door de jury uitverkoren om naar de Finale te gaan tijdens het Drumworld Festival in Ittervoort op 10 september. Een van de finalisten zal daar uitgeroepen worden tot Drumtalent 2017 en gaat naar huis met de eeuwige roem, een levenslang abonnement op Slagwerkkrant plús een Adams 8000 drumset! Er wordt ook een Publiekprijs uitgeloofd.

Prijzen
Een van de finalisten zal daar uitgeroepen worden tot Drumtalent 2015 en gaat naar huis met de eeuwige roem, een levenslang abonnement op Slagwerkkrant PLUS een Adams 8000 drumset! Er wordt ook een Publiekprijs uitgeloofd. 

Spelregels

• Deelname tot en met 18 jaar – je moet nog 18 zijn op de finaledag 10september

• Je doet mee als je uiterlijk 15 mei een e-mail stuurt aan drumtalent@slagwerkkrant.nl, met daarin de volgende gegevens:

- naam, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummers, geboortedatum, aantal jaar dat je drums speelt

- link naar een Youtube-video waarop je spelend te zien bent. Het mag een thuisopname zijn van bijvoorbeeld een solo of een track waarbij je meespeelt, maar ook een liveregistratie van een optreden met je band; zolang je maar goed te zien en te horen bent, opdat de jury je spel kan beoordelen.

- vermeld welke Halve Finale-locatie en -datum (zie onderaan) je voorkeur heeft: Ittervoort, Diest, Sinit-Niklaas of Amsterdam. Houd de datum van die Halve Finale vrij in je agenda, evenals die van de Finale. Je mag meerdere data en locaties aangeven. 

• De jury die de inzendingen, de Halve Finales en de Finale beoordeelt, bestaat steeds uit gerenommeerde drummers en vertegenwoordigers van de organisatie. Criteria waar de jury op oordeelt: techniek, groove, performance, originaliteit, en entertainmentwaarde.

• In Slagwerkkrant juli-augustus, die verschijnt op 14 juni, worden de Halve Finalisten bekendgemaakt en natuurlijk krijgen ze eerder al ook persoonlijk bericht. De Halve Finales worden op een vijfdelige kit gespeeld. Iedere kandidaat speelt mee met twee tracks die de organisatie kiest (en die je ruim van tevoren worden medegedeeld), én speelt een solo van maximaal 5 minuten.

• Tijdens de Finale spelen de vier finalisten eveneens op een vijfdelige kit. Iedere kandidaat speelt mee met één track die hij zelf mag uitkiezen, én speelt een solo van maximaal 5 minuten.

Succes!

 

zoeken
zoeken