Herfstfest in Paard van Troje zondag 23 oktober 2016
Met Gabor Dornyei, Drumbassadors, Kaz Rodriguez, 3meets2, Yoran Vroom, e.v.a.
Events 08-10-2016 09:10
De tweede editie van het door Koen Herfst georganiseerde Herfstfest vindt plaats op zondag 23 oktober 2016, vanaf 13.00 uur! Dit keer in Grote Zaal, Kleine Zaal, Foyer en Café van het Paard van Troje in Den Haag. Met een wervelend programma van clinics, concerten en slagwerkbeurs. Het event komt tot stand in samenwerking met Slagwerkkrant!
Bekijk hier het blokkenschema, programmatoelichting, download de backing track van het 'Herfstfest Anthem' en bekijk de video's!
Bestel nu je tickets online!

>> KLIK HIER OM KAARTEN TE BESTELLEN <<


Blokkenschema groter bekijken? Klik op 'bekijk alle foto's'. 

Koen Herfst is er opnieuw in geslaagd een spetterend clinicprogramma samen te stellen voor Herfstfest 2016. Van Hongaarse geweldenaar Gabor Dörnyei tot de hilarische act van De Vuilnismannen. Natuurlijk Koen Herfst’s eigen project met percussiekompaan Vernon Chatlein. De waanzinnige Kaz Rodriguez uit Londen. Het sensationeel groovende duo Marco Santos en Aly N’Diaye Rose. En nog veel meer, waaronder de première-clinic van Michael Schack met het nieuwe Roland-vlaggenschip, de TD-50. Het kán niet op! 

Wees op tijd binnen; de eerste 100 bezoekers krijgen namelijk een GRATIS paar Zildjian drumstokken (!). Zaal open om 12.30 uur!

 • Drumbassadors Wim de Vries & René Creemers: het beste drumduo van Nederland, misschien wel van de wereld
 • Kaz Rodriguez: waanzinnige drummer uit Londen, bekend van de backingtracks die hij maakt voor o.a. Chris Coleman en Aaron Spears.
 • Gabor Dörnyei: deelnemers aan de DrumDrieDaagse 2015 zijn nog steeds onder de indruk van de clinic van deze Hongaarse alleskunner uit Londen.
 • 3meets2: Koen Herfst & Vernon Chatlein: Vorig jaar speelden ze voor het eerst samen en nu zijn ze al bijna klaar met een albumproject: metalchops en latinpercussie gebundeld!
 • Christian Bass: drummer van de immens populaire Duitse metalgroep Heaven Shall Burn. Een exclusieve Nederlandse clinic!
 • Michael Schack: de überenergieke drummer van Netsky zal de nieuwste Roland V-Drums meenemen naar Herfstfest. Dat wordt een waanzinnige demo! Hij vervangt Tim van Delft, die door het succes van De Staat toch weer door moet touren.
 • Cesar Zuiderwijk: need we say more? Hij is alweer aan een nieuwe theatertour begonnen, tourt lustig door met de Earring en komt natuurlijk ook Herfstfest weer onveilig maken!
 • Yoran Vroom: gooit nationaal en internationaal hoge ogen bij Ronald Snijders, Frank McComb, Cory Henry en Ed Motta – groovemaster!
 • Marco Santos & Aly N’Diaye Rose: duo van Portugese drummer en Senegalese percussionist in een spectaculaire en verfrissende clinic
 • Bart Kuijpers: hij was Drumtalent 2011, in de contest uitgeschreven door Slagwerkkrant en Adams Drumworld. Nu opvolger van Jimmy van den Nieuwenhuizen bij de band Romi Cage.
 • Eddie van Dongen: de drummer uit Den Haag die er net 92 theatershows ‘Chez Brood’ op heeft zitten!
 • Rob Kramer: dé techniekdocent van ons land gaat in het café ‘back to the rudiments’
 • Gen Hidaka Yamamato Taiko Drumming School: Japans slagwerk in volle glorie!
 • De Vuilnismannen: energieke slagwerkgroep, opgericht door Pim van Ham en Wouter Helmig. Enerverende show!
 • One Armed: drummer Alex Wegman doet het met één arm. Wow!

Naast de clinics biedt Herfstfest nog meer. Er is een beurs met kekke nieuwe producten. Kruip zelf achter de drumkit bij de Shed Sessions. Check je snelheid met de Drumometer. En nog veel meer!

Volledige programma (tijdschema volgt, check Facebook voor updates!): 

Drumbassadors
Wim de Vries & René Creemers, het beste drumduo van Nederland, misschien wel van de wereld?

Gabor Dörnyei (UK)
Deelnemers aan de DrumDrieDaagse 2015 zijn nog steeds onder de indruk van de clinic van deze Hongaarse alleskunner uit Londen.

Kaz Rodriguez (UK)
Waanzinnige drummer uit Londen, bekend van de backingtracks die hij maakt voor o.a. Chris Coleman en Aaron Spears. 

Michael Schack (BE)
Deze Belgische powerhouse komt de gloednieuwe Roland TD-50 demonstreren!

Cesar Zuiderwijk 
Heeft deze legendarische man nog een introductie nodig? Samen met Koen en andere drummers doet hij mee in de grand finale van Herfstfest! 

3MEETS2
Duo van Koen Herfst & Vernon Chatlein, die momenteel flink aan de weg aan het timmeren zijn met een release op komst! 

Christian Bass (DE)
Drummer van de immens populaire Duitse metalgroep Heaven Shall Burn. Een exclusieve Nederlandse clinic! 

Yoran Vroom
Gooit nationaal en internationaal hoge ogen bij Ronald Snijders, Frank McComb, Cory Henry (Snarky Puppy) en Ed Motta – groovemaster! 

YAMATO TAIKO DRUMMING SCHOOL
Benieuwd naar de impact van grote Japanse Taiko drums? Kom het voelen! 

Marco Santos & Aly N’Diaye Rose
Duo van Portugese drummer en Senegalese percussionist in een spectaculaire en verfrissende clinic.

Bart Kuijpers
Hij was Drumtalent 2011, in de contest uitgeschreven door Slagwerkkrant en Adams Drumworld. Nu opvolger van Jimmy van den Nieuwenhuizen bij de band Romi Cage.

Eddie van Dongen
De drummer uit Den Haag die er net 92 theatershows ‘Chez Brood’ op heeft zitten!

De Vuilnismannen
Energieke slagwerkgroep, opgericht door Pim van Ham en Wouter Helmig. Enerverende show!

One Armed
Drummer Alex Wegman doet het met één arm. Wow!

Naast de clinics biedt Herfstfest nog meer. Er is een drumbeurs met kekke nieuwe producten. Kruip zelf achter de drumkit bij de Shed Sessions. Check je snelheid met de Drumometer en eet 'drumfood'! :-)

VIDEO CONTEST! 

Speel jij ook op HERFSTFEST? Download hier de backingtrack van het HERFSTFEST 2016 ANTHEM (gemaakt door Kaz Rodriguez en Koen Herfst) en upload een drumfilmpje met jouw versie op de Facebookpagina. De inzender van het winnende filmpje opent het festival in de grote zaal! #awesome 

Inzenden kan t/m woensdag 19 oktober.

HERFSTFEST

zondag 23 oktober, 12.30-18.00 uur
Paard van Troje, Den Haag 
Tickets € 10,-, online te bestellen via https://www.paard.nl/event/4865/Herfstfest

Het event komt tot stand in samenwerking met Slagwerkkrant, Paard van Troje en het Haags Pop Centrum.