Clinic Rene Creemers bij Adams Drumworld do 16 juni
Met tracks en solos op nieuwe set in nieuwe stijl op Slagwerkkrant Podium
Events 25-05-2016 12:33
René Creemers speelt al 50 jaar drums, maar blijft zichzelf vernieuwen. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft hij 5 kersverse drumsolo’s op video online gezet. Op donderdagavond 16 juni doet hij een clinic op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld. Het voorprogramma wordt verzorgd door aanstormend talent op Adams drums Stephen den Dolder. Gratis entree!


René Creemers zal midden in de fraaie zaal van Adams Drumworld plaatsnemen. Hij speelt mee met tracks en natuurlijk zal hij uit zijn nieuwe solomateriaal putten dat zo fraai op video is uitgevoerd, zie de video’s hieronder. 

René Creemers is misschien wel de beste clinician van Nederland. Niet alleen vanwege zijn briljante spel, maar zeker ook vanwege de uitstekende uitleg die hij kan geven over zijn eigen spel, over hoe je in een band kan spelen en hoe je je techniek en opvatting kan ontwikkelen.

Vijftig jaar drummen
In 1982 studeert Nijmegenaar René Creemers cum laude af aan het Arnhems Conservatorium. Wat volgt is een carrière als band - en solodrummer. Eerst in de plaatselijke popband Gajus, daarna als drummer van Blowbeat waarmee hij tussen 1983 en 1991 vele optredens heeft in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.  Vanaf 1991 gaat René voor de Duitse drumstelfabrikant Sonor en het Zwitserse bekkenmerk Paiste concerten, clinics en masterclasses verzorgen. Dat is dus nog een jubileum: 25 jaar Paiste en Sonor endorser!
Vanaf 2000 vormt hij samen met Wim de Vries het drumduo Drumbassadors, waarmee talloze concerten, clinics en masterclasses over de hele wereld worden gespeeld. Hoogtepunten: Modern Drummer Festival New York 2003, Australian Ultimate Drummer Weekend Melbourne 2005,  Drummer Live London 2005,  Le Bag show Paris 2007, Drummer Event Moscow 2008.

Tussen 1992 en 2012 kiezen de lezers van de Slagwerkkrant René 10 keer tot beste Fusiondrummer van de Benelux.  

Als gastdocent heeft hij wereldwijd tientallen workshops en masterclasses verzorgd.

René Creemers is sinds 1988 als drumdocent verbonden aan het Arnhems Conservatorium en sinds 1999 ook aan de Tilburgse Rockacademie.

Drumsolovideo’s
Ter gelegenheid van zijn 50-jarig speeljubileum heeft hij op zijn eigen Youtube-kanaal inmiddels vijf drumsolo’s staan: "Ogaga", "Evidence", "Colors", "Minimal to the Max" en "Brasil in da House". Mooie stukken waarin de nadruk heel erg ligt op klank, dynamiek en frasering, maar toch ook de nodige chops voorbijkomen. De komende maanden zal hij elke maand weeer een nieuwe solo online plaatsen.

René treedt aan met een nieuwe Sonor-Paiste set-up.  

www.renecreemers.com www.drumbassadors.com
Voor de videoserie op zijn Youtubekanaal
klik hier.


Donderdag 16 juni, Adams Drumworld, Ittervoort
Aanvang 20..00 uur, toegang gratis
Voorprogramma: Stephen den Dolder
www.drumworld.nl  

Bekijk hier de video van het stuk Colors

 

Bekijk hier de video van het stuk Ogaga


 

Bekijk hier de video van het stuk Evidence


 
Bekijk hier de video Minimal to the Max
Bekijk hier de video Brasil in da House