Topdrummers zondag 13 september op Drumworld Festival in Ittervoort

Dennis Chambers, Horacio Hernandez, Robert -Sput- Searight en vele anderen

Events 18-08-2015 13:08

Het wordt alweer de 12de editie van het Drumworld Festival in het Limburgse Ittervoort. Op zondag 13 september tussen 11 en 7 treden maar liefst zes topdrummers aan voor clinics en concerten in de fraaie zaal van Adams Drumworld. Ook vindt de finale plaats van Drumtalent 2015, een contest voor drummers tot en met 18 jaar. Ook worden er de Slagwerkkrant Poll Awards 2015 uitgereikt.

Opnieuw is Adams Drumworld erin geslaagd een dijk van een programma neer te zetten voor het Drumworld Festival 2015, dat op zondag 13 september zal plaatsvinden. 

De complete line-up:

* Dennis Chambers (VS / Mike Stern, Santana, Brecker Brothers, John Scofield, Maceo Parker)

* Horacio 'El Negro' Hernandez (Cuba, VS / Michel Camilo, Santana, Gonzalo Rubalcaba)

* Robert ‘Sput’ Searight (VS / Snarky Puppy)

* Andreas Plum (Duitsland / Drums on Mars)

* Peter Szendofi (Hongarije / Fusio Group)

* Mick Gravéé met band (Nederalnd / Dreamteam)

* Finale Drumtalent 2015

* Uitreiking Slagwerkkrant Poll Awards

Tickets kosten slechts 10 euro.
Klik hier om ze online te bestellen

Een enerverende slagwerkdag!
Horacio ‘El Negro’ Hernández
is de Cubaanse superdrummer die op fusion en latin drumgebied een revolutie heeft ontketend met zijn virtuoze, innovatieve spel. Dennis Chambers maakte furore met een enorm aantal bands, van Parliament/Funkadelic tot John Scofield, van Santana tot Brecker Brothers. Robert ‘Sput’ Searight is het een van dé nieuw drummers die met hun innovatieve stijl ‘the art of drumming’ weer in een nieuwe fase brengen. Bekend van Snarky Puppy! De Hongaarse first call drummer van dit moment is Peter Szendofi. In Duitsland kreeg Andreas Plum met zijn project Drums on Mars – The Live Drum Event! de Rock- en Popprijs 2014. Nu brengt hij dat project op het podium bij Drumworld. Mick Gravéé won in 2011 de Europese titel in het Roland V-Drums World Championship en timmert sindsdien hard aan de weg. Hij treedt op met zijn band Dreamteam. Aan het begin van de dag wordt de Finale gehouden van Drumtalent 2015. Dani van Kruistum, Myron Matitawaer, Robbe van Ael, en Ricardo Buteijn kwamen door de voorselectie en Halve Finales heen die door de hele Benelux gehouden werden. Ook worden tijdens het festival de Slagwerkkrant Poll Awards uitgereikt.
 

Dennis Chambers (Mike Stern, Santana, Maceo Parker)
Terug van weggeweest! Velen zullen deze clinic aangrijpen om Dennis Chambers voor het eerst in ruim een jaar weer in volle glorie te kunnen aanschouwen na zijn plotselinge ziekenhuisopname vorig jaar in Spanje. Zojuist heeft hij een tour door Spanje gedaan met Maceo Parker. Hij is er weer helemaal en zal zijn genadeloze funky spel met verve op de bezoekers loslaten. Chambers is een van de baanbrekende funkfusiondrummers uit de afgelopen twee decennia. Speelde bij tal van formaties, waaronder die van John Scofield, Santana, Brecker Brothers en Mike Stern.Horacio ‘El Negro’ Hernández (Cuba, VS / Michel Camilo, Santana, Gonzalo Rubalcaba)
Hij is een drummer met een enorm cv. ‘El Negro ‘, zoals hij kortweg genoemd wordt, wisselt elke paar maanden geboortestad Havana Cuba af met projecten in Miami en New York. Hij maakte in de jaren negentig diepe indruk door zijn fenomenaal latinjazz spel bij Michel Camilo. Hij deed wereldtours met Santana en in juli speelde hij met sterpianist Gonzalo Rubalcaba op het North Sea Jazz festival. 

 
On Fire, een van de nummers uit het legendarisch optreden van Horacio Hernandez met pianist Michel Camillo en bassist Anthony Jackson op North Sea Jazz 2002. 

 

Robert ‘Sput’ Searight (Snarky Puppy)
The new kid on the block. En niet zomaar één. Bij Snarky Puppy toont hij ontegenzeggelijk zijn enorme drijvende kracht, bijzonder samenspel en metersdiepe groove, hem met de paplepel ingegoten tijdens zijn vele gospeluren in de kerk:  ‘Ik drum al zo lang ik me kan herinneren. Ik kreeg mijn eerste kit toen ik vier was’, vertelt hij aan Slagwerkkrant. ‘Sput’ is naast drummer ook toetsenist en producer, en speelde bij een of meerdere van zijn  hoedanigheden met wereldberoemde artiesten als Celine Dion, Snoop Dogg, Busta Rhymes, P. Diddy, Erykah Badu, Timbaland en Justin Timberlake.

Kijk hier naar de geweldige performance van
Robert 'Sput' Searight op het Meinl Drum Festival 2015

 
 

Andreas Plum (Drums on Mars)
Drums on Mars – The Live Drum Event! Zo kondigt Andreas Plum zijn clinics aan. Progrock is zijn stijl, en hij trekt daar alle registers in open tijdens zijn indrukwekkende drumshow, waarvoor hij in Duitsland de Rock- en Popprijs 2014 ontving. 

Peter Szendofi
Hongarije is een goede broedplaats voor drummers. Een paar jaar geleden stond Gabor Dörnyei met zijn Thunder Duo al op het Drumworld Festival, nu is het de beurt aan Peter Szendofi, de first-call drummer van Hongarije op dit moment. Hij speelde inmiddels op 130 albums, is puur allround en bovendien een uitstekend clinician.

Mick Gravéé & Band (Dreamteam)
Hij won in 2011 de Europese titel in het “Roland V-Drums World Championship”. Sindsdien is het hard gegaan met Mickk Gravée, die de band van zijn dromen heeft gevonden in Dreamteam, met wie hij het podium van het Drumworld Festival zal betreden. Hij speelt al sinds z’n derde levensjaar, speelt groovend én technisch en is zowel actief in de studio als live. Met de Dreamteam staat de groove centraal, geworteld in de ervaring van de vier bandleden met black gospel, soul en funk.

Finale Drumtalent 2015
De contest voor drummers tot en met 18 jaar, die tweejaarlijks wordt uitgeschreven door Adams drumworld en Slagwerkkrantr, bereikt haar apotheose op het Drumworld Festival. Hier vindt de Finale plaats, die na de voorrondes en Halve Finales die door de hele Benelux plaatsvonden de volgende finalisten heeft opgeleverd: Dani van Kruistum, Myron Matitawaer, Robbe van Ael, en Ricardo Buteijn. Zijn worden beoordeeld door een deskundige jury én door een speciale collegajury: alle andere halve finalisten van Drumtalent 2015!

Uitreiking Slagwerkkrant Poll Awards 2015
Voor de 31ste keer heeft Slagwerkkrant haar lezers laten kiezen wie en wat ze het beste van het afgelopen seizoen vonden. De Slagwerkkrant Poll Awards worden aan de winnaars uitgereikt tijdens het Drumworld Festival.

De fraaie concertzaal van Adams Drumworld staat zondag 13 september vanaf 10.30 uur open voor publiek en duurt tot 19.00 uur. Het Drumworld Festival: een dag lang drums & drumming op topniveau.

Het Drumworld Festival komt tot stand in samenwerking met Slagwerkkrant


Het Drumworld Festival vindt plaats op de volgende locatie

Adams Drumworld
Aziëstraat 17-19
6014 DA Ittervoort 
T: +31(0)475 56 07 20 

Tickets kosten slechts 10 euro. 
Klik hier om ze online te bestellen 

www.drumworld.nl

 

zoeken
zoeken