Sysmo Amsterdam gaat 7 oktober van start!
Bezetting maakt zich op voor eerste shows in oktober
Events 14-09-2015 14:09
Eerder berichtten we al over Sysmo, het internationale percussiefenomeen dat vanaf 7 oktober wekelijks in Mezrab Amsterdam te zien zal zijn. De audities voor deze shows zijn inmiddels achter de rug en de Sysmo bezetting maakt zich nu op voor de repetities en de eerste shows.
Slagwerkkrant is partner van dit event en beveelt het van harte aan!

Het voorbereiden op de eerste avonden in oktober zal nog een hele klus zijn, want Sysmo werkt met een uniek systeem van gebarentaal waarbij de dirigent via handgebaren precies kan aangeven wat er door welke muzikant gespeeld moet worden. Daarvoor heeft hij de beschikking over ruim 90 gebaren! Alle muzikanten zullen de komende maanden deze gebarentaal leren beheersen.

Tijdens de Sysmo-avonden spelen 14 percussionisten onder leiding van een dirigent en een special guest een grotendeels geïmproviseerde compositie. Sysmo is internationaal een groot succes, en tijdens de Sysmo-avonden in Buenos Aires en Brussel komen wekelijks tot wel 400 bezoekers. De avonden in Mezrab moeten de opmaat zijn voor een nog groter succes.

Secties
De 14 percussionisten van Sysmo zijn opgedeeld in secties en elke sectie heeft haar eigen rol en verantwoordelijkheid. Elke rol wordt door minimaal 2 percussionisten gedragen, wat bijdraagt aan diversiteit en de krachtige klank. De inspanning wordt verdeeld zodat elk talent van de musici aan bod komt en zodat tijdens het concert van begin tot eind de maximale inspanning worden gegeven. De secties binnen Sysmo zijn

• Djembé’s
• Conga’s
• Handpercussie en bijzondere percussie
• Surdo’s
• Chicos en Sabars

De bezetting van Sysmo Amsterdam bestaat uit de volgende 14percussionisten:

Remco Menting (NL), captain, surdo, clave.
Remco is ook de artistiek leider van Sysmo

Lauriane Ghils (BE) – Shekere, Djembé, Conga.  Studeerde bij Osvaldo Hernadez en speelde bij Papa Goni. Studeert ‘Latin Percussion’ aan de Codarts, Rotterdam.

Eli Wing (USA) – Surdo, Clave. Multi-instrumentalist uit New York, behaalde zijn Bachelor percussie aan het conservatorium van Brooklyn

Vernon Chatlein (Curaçao), Guira, Clave Studeerde percussie in o.a. Havana en Amsterdam, en tourde onder meer met Kuenta I Tambu en zijn eigen groep ‘Vernon Chatlein’s Elements’

Wouter van der Wildt (NL), Surdo. Speelt sinds zijn 14e bij de proffesionele groep ‘Circle Percussions’, en bespeelt alle Japanse percussie. Hij tourt met deze groep in theaters over de hele wereld.

Juri Kuefner (DE), conga. Bachelor of Music Codarts Rotterdam en maakte studiereizen naar o.a. Cuba, de Dominicaanse Republiek en Spanje.

Miguel Padron Garcia (Venezuela) Conga. Toerde o.a. met Venezuelaanse bands in Europa als Laberinto en Metalito. Sinds hij woonachtig is in Amsterdam speelt hij bij Ten Tem Pies.

Yariv Vroom (NL), Conga. Speelt sinds zjin 5e bij Wulabakan Junior Percussion Group en reise naar Senegal om zich te verdiepen in de traditie van Djembé en Doundounba.

Luuk van Rossum (NL), Djembe. Bachelor klassiek slagwerk Rotterdam, speelt sinds 2013 bij Percossa, een professionele  percussie-theatergroep.

Glenn Liebaut (NL), Sabar. Master Klassiek slagwerk Amsterdam, tourde 8 jaar met Circle Percussion en 3 jaar met Percossa.

Romea Ciamristi (IT), Sabar. Studeerde drums aan het ‘Conservatory of Music G. Tartini in Trieste’ en klassiek percussie aan het conservatorium Rotterdam. Toert sinds 3 jaar met Percossa.

Alexis Masset (BE), Shakers. Speelde 3 jaar bij de Belgische slagwerkgroep ‘Groove Guerrilla’ en volgde diverse masterclasses en workshops percussie. Woont sinds dit jaar in Amsterdam.

Fanti O’bryan (Suriname), Djembé. Kreeg vanaf zijn tweede jaar djembé-les van zijn vader en meesterpercussionist Ponda O’Bryan en is een van de meest gevraagde Afro-Surinaamse drummers op gebied van zowel de Kawina als ook de Wintidrums.

Irene Rodríguez Rodríguez (ES), Shakers  Tweede-jaar Master Klassiek Percussie Conservatorium van Amsterdam, met bijvak latin-percussie. 

Eerste shows
De repetities vinden plaats van 21 tot en met 25 september in Amsterdam. De eerste show is op woensdag 7 oktober, en daarna iedere week op de woensdagavond. Voor een idee wat je daar te zien gaat krijgen kun je deze twee video's uit Argentinië en België bekijken.

Video
Sysmo in Argentinië

Sysmo in Belgie:

Wil je op de hoogte blijven van Sysmo Amsterdam of internationaal? Volg ze dan op Facebook via: 

www.facebook.com/groups/sysmoamsterdam
www.facebook.com/sysmomatters