Clinic Ozark Henry-drummer Jan Haspeslagh bij Halve Finales Drumtalent Diest en Sint-Niklaas

Adams Drumworld in Diest (27-6) en Popcollege/Den Eglantier in Sint-Niklaas (28-6)

Events 16-06-2015 06:06

Zaterdag 27 juni 2015 vindt om 19.00 uur de derde Halve Finale Drumtalent 2015 plaats bij Adams Drumworld in Diest. Zondag 28 juni om 14.00 uur kan je de laatste Halve Finale Drumtalent bijwonen in Sint-Niklaas, bij Popcollege/d'Eglantier. Drumtalent is een contest voor drummers tot en met 18 jaar, uitgeschreven door Adams Drumworld en Slagwerkkrant. Deze twee Halve Finales worden voorafgegaan door een clinic van Jan Haspeslagh. Gratis toegang!

De avond in Diest en de middag in Sint-Niklaas bestaan uit twee onderdelen. 

* Eerst een clinic van een van België's topdrummers, Jan Haspeslagh
 
* Vervolgens de Halve Finale van Drumtalent 2015, waar vijf drummers zullen strijden om een finaleplaats op 13 september tijdens het Drumworld Festival bij Adams Drumworld in Ittervoort. 

Voor de Halve Finale in Diest zijn de volgende drummers geselecteerd: Jos Werkman, Nils Vancompernolle, Ben Cyran, Robbe Van Ael, Claesen Jarne.
 
Voor de Halve Finale in Sint-Niklaas zijn de volgende drummers geselecteerd: Siebe Hermans, Axel Limbeek, Jonathan Dils, Ricardo Buteijn, Joep Lensen.   

Je kunt er gratis bij zijn. We heten je van harte welkom blij clinic en Halve Finale! 

 
CLINIC JAN HASPESLAGH
Topdrummer Jan Haspeslagh is drummer van Ozark Henry en muzikale duizendpoot. Hij begon op 11-jarige leeftijd met zijn eerste drumlessen bij Johan De Baedts in de muziekacademie in Sint-Truiden. In 2006 studeerde hij verder bij Hans Eijkenaar en Juan Van Emmerloot aan de Rotterdam Pop Academy. Je kunt een interessant uur verwachten, zaterdagavond 27 juni in Diest en zondagmiddag 28 juni in Sint-Niklaas.  


HALVE FINALE DRUMTALENT 2015

Op 13 september vindt de 12de editie van het Drumworld Festival bij Adams Drumworld in Ittervoort plaats. Daar zal de Finale plaatsvinden van Drumtalent 2015, een contest voor drummers tot en met 18 jaar, georganiseerd door Drumworld en Slagwerkkrant. Uit alle kandidaten die een video instuurden zijn 20 Halve Finalisten gekozen die op 4 locaties in Nederland en België tussen 21 en 28 juni zullen strijden om de vier Finaleplaatsen in september. Je kunt komen kijken bij de alle Halve Finales, die overal voorafgegaan zullen worden door een clinic van een bekende drummer!

Natuurlijk was het niet makkelijk te kiezen tussen alle kandidaten die zich hadden ingeschreven voor Drumtalent 2015. De jury’s van Slagwerkkrant en Adams Drumworld bogen zich over de video’s van drummers tussen de 8 en 19 jaar.

Halve Finalisten Diest en Sint-Niklaas
Voor elke locatie selecteerden ze vijf winnaars die tijdens de Halve Finales komen optreden voor publiek. De Halvefinalisten zullen op een vijfdelige kit spelen, die klaarstaat. Iedere kandidaat speelt mee met de track Path of Least Resistance van The Funkdwags, speelt drie minuten een variatie aan grooves én speelt een solo van maximaal vijf minuten. Die solo mag helemaal vrij ingevuld worden. De kandidaat kan zijn of haar techniek erin goed laten zien, evenals hun creativiteit! 

Voor de Halve Finale in Diest zijn de volgende drummers geselecteerd: 

Jos Werkman
Nils Vancompernolle
Ben Cyran
Robbe Van Ael
Claesen Jarne 

De jury in Diest
Namens Slagwerkkrant: Mark Eeftens
Namens Adams Drumworld: Marc Bruyninckx
En Jan Haspeslagh.

• Zaterdag 27 juni, 19.00 uur
3de Halve Finale Drumtalent 2015
Clinic Jan Haspeslagh
Adams Drumworld 
Halensebaan 157, Diest

Voor de Halve Finale in Sint-Niklaas zijn de volgende drummers geselecteerd: 

Siebe Hermans
Axel Limbeek
Jonathan Dils
Ricardo Buteijn
Joep Lensen

De jury in Sint-Niklaas
Namens Slagwerkkrant: Erk Willemsen
Namens Popcollege: Nico van Gendt
En Antony van der Wee en/of Jan Haspeslagh

• Zondag 27 juni, 14.00 uur
4de Halve Finale Drumtalent 2015
Clinic Jan Haspeslagh
Popcollege/Jeugdclub Den Eglantier
Apostelstraat 13, Sint-Niklaas

Lees hier alles over de andere Halve Finales op 27 en 28 juni
 

 

 


zoeken
zoeken