Hans Eijkenaar en Michel van Schie op Muzikantendag

Gebr. de Nobel, Leiden, 6 juni, 12 tot 6

Events 17-05-2015 09:06

Na weer vier succesvolle edities in 2014 komt de Muzikantendag On Tour dit voorjaar naar Leiden en Apeldoorn. Met workshops, masterclasses en demopitches worden muzikanten ge´nspireerd en ge´nformeerd over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Slagwerkkrant presenteert i.s.m. collega-bladen De Bassist, Gitarist en Musicmaker ritmesectie-clinics. Op 9 mei in Apeldoorn, op 6 juni in Leiden.
Zaterdag 6 juni doen Hans Eijkenaar en Michel van schie een ritmesectieclinic, van 12.00-12.45 uur!

 

Hans Eijkenaar & Michel van Schie
Vijf jaar lang waren ze het ritmetandem achter Anouk. De laatste jaren staan ze voor de schier onmogelijke opdracht de honderden liedjes tijdens de Voice Of Holland op te nemen en live te begeleiden; iets waarbij je als ritmesectie naadloos moet kunnen samenwerken. Twee totaal verschillende soorten klussen. In hun ritmesectie-clinic lichten Eijk en Van Schie toe hoe dit soort gigs zich tot elkaar verhouden en hoe je daarbij te werk gaat.
zaterdag 6 juni, 12.00-18.00 uur, Gebr. De Nobel, Leiden
de clinic van Eijkenaar/VanSchie begint om 12.00 uur. 

Verder op de Muzikantendag
De dag wordt geopend door Jan Douwe Kroeske. Traditioneel wordt de Muzikantendag afgesloten met het Demopanel, waarbij vier experts plenair feedback geven. In Leiden zijn dit Kelsey Coockson (3FM/Serious Talent), Max van Bossé (Paradiso), Arjan de Ruiter (NPO Radio 2) en Menno Visser (3voor12).

Panels en workshops
De Muzikantendag on Tour biedt muzikanten zakelijke en artistieke bagage in de vorm van panels en workshops. Musicmaker presenteert een panel over het schijven van muziek in opdracht, met Basil Kühne, Arriën Mollema en Perquisite. Dries Bijlsma (producer Typhoon), laat zien hoe hij te werk gaat in een workshop produceren. De Basist en Slagwerkkrant presenteren een clinic over bas en drums door Hans Eijkenaar en Michel van Schie. Airplay kan je veel opleveren als act, maar hoe wordt je op de radio gedraaid? Muzieksamenstellers van 3FM, NPO Radio 2 en Pinguin Radio lichten dit toe. Buffi Duberman geeft haar populaire workshop "Rock Your English" waar ze ingaat op het schrijven van Engelse teksten. Als muzikant moet je tegenwoordig ook een ondernemer zijn. Ruud Hoevenaar (EZ Boekhouding) en Sem Bakker (Rohe Advocaten) geven inzicht in de zakelijke kanten van het muzikantschap. Eerder bevestigd zijn de panels "Geld verdienden doe je zo", "De meerwaarde van een platendeal" en "Het managersforum".

Advies op maat
Ruim zestig professionals zijn aanwezig voor persoonlijk advies en feedback op demo's en promotieplannen. Je kunt je muziek laten horen aan vertegenwoordigers van NPO Radio 2, Tin Ear Management, Popronde, Subroutine, Full Spectrum, Noah's Ark, Dox Records, 3FM, Sony Music, Universal Music, 3voor12, Warner , AT Bookings, Massive Music, Top Notch en nu.nl. Marketingexperts van onder meer Piece of the Puzzle, Misc en de Herman Brood Academie checken bio's, promotiefoto's, online branding en social media strategie. Nieuw is de mogelijkheid om een afspraak te maken met een medewerker van het Sena Muziekproductiefonds voor hulp bij je aanvraag voor een subsidie voor een plaatopname.

Kaarten € 10,- (Ticketmaster). Leden Buma en Sena gratis toegang (Aanmelden via www.bumastemra.nl of www.sena.nl

6 juni, 12.00-18.00 uur, Gebr. De Nobel, Leiden

www.muzikantendag.nl 
Al voorbij:  

Op 9 mei, in De Gigant te Apeldoorn, met Triggerfinger’s Paul van Bruystegem en Mario Goossens; op 6 juni in Gebr. De Nobel te Leiden met Hans Eijkenaar en Michel van Schie. De Ritmesectie Special van de Muzikantendag on Tour! 

Triggerfinger’s Goossens en Lange Polle
De beste ritmesectie van België? Die eer gaat ongetwijfeld naar Mario Goossens en Paul van Bruystegem (Lange Polle) van Triggerfinger. Al meer dan tien jaar vormt het duo de stevig groovende basis voor de zang en het gitaarwerk van Ruben Block. Goossens: ‘Als er Triggerfinger-songs zijn waarover mensen specifieke vragen hebben, dan zullen we die zeker beantwoorden. Er zijn verschillende manieren waarop een song ontstaat, en ik denk dat we er daar een aantal van zullen aanhalen. En dan kijken we naar de manier waarop de bas en drums samenwerken, maar ook naar hoe dat samenvalt met bijvoorbeeld de gitaar en zang. Misschien dat we ook zo nog wat geschiedenis aan kunnen halen. Soms ontwikkelt een partij zich ook nog, en ik denk dat het ook leuk is om daar iets van te laten zien. En wees gerust, we gaan natuurlijk ook nog wel een flink beetje spelen, hè.’ 
zaterdag 9 mei, 12.00-18.00 uur, De Gigant, Apeldoorn

 

zoeken
zoeken