De Drummersdag, zondag 8 februari in Amsterdam!

Met Juan van Emmerloot, Jimmy van den Nieuwenhuizen, Cesar Zuiderwijk, Fred Cohen e.a.

Events 01-12-2014 15:02

Met je collega-drummers (van beginner tot gevorderd, van jong tot oud, van jazz tot metal) een hele dag alles uitwisselen wat met drummen te maken heeft. De tweede editie van De Drummersdag vindt plaats in het Muziekpakhuis in Amsterdam. Schrijf je nu in!

De tweede editie van De Drummersdag in Amsterdam biedt clinics van zes topdrummers/docenten. 

Schrijf je hier in: info@muziekpakhuis.nl 
https://muziekpakhuis.nl/agenda/in-muziekpakhuis-de-drummersdag 

• Jimmy van den Nieuwenhuizen
Op de DrumDrieDaagse in augustus 2014 deed hij zijn allereerste clinic. Maar dat was bepaald niet te merken. Wat een geweldige stortvloed van nuttige informatie en cool spel! In het coverinterview in Slagwerkkrant 182 (jul-aug 2014) vertelt Jimmy van den Nieuwenhuizen over zijn liefde voor liedjes, zijn ontwikkeling als drummer en de rol van Ton Dijkman als 'een soort muziekvader'. Hij is bekend geworden met Van Velzen, en is vaak met de band te zien op de Nederlandse podia. Met deze drummer uit de nieuwe generatie komt er een talentvolle, zeer begaafde drummer naar De Drummersdag.

Juan van Emmerloot
Hij is de door de wol geverfde educator en een veelgevraagd rockfusiondrummer. Jarenlang gaf hij les op het Rotterdamse Codarts conservatorium, in combinatie met spelen bij beroemde gitaristen zoals Snowy White, Steve Lukather, Popa Chubby, Pat Travers en Stef Burns. Op dit moment is hij actief met zijn soloproject 'Burnin' The Rules' en zijn eigen drumschool Beat Supplier in Amersfoort. Juan van Emerloot is als drummer bovendien een grote inspiratie voor zijn drummende professionele collega’s. 

 

• Cesar Zuiderwijk
Er zijn weinig drummers bij wie introductie écht overbodig is. Bij Cesar Zuiderwijk is dat wel het geval. Gevierd vanwege zijn geweldige spel bij de Golden Earring, gewaardeerd vanwege zijn enorm enthousiasme voor het drummen en de kunst ervan over te brengen op jong en oud, en vermaard om zijn inmiddels vier humorvolle theatershows. Cesar is, samen met Slagwerkkrant de initiator van de zeer succesvolle DrumDrieDaagse. Hij komt  tot ons groot genoegen voor de tweede keer lesgeven op De Drummersdag. • Marcos Baggiani 
Na een aantal jaar in Argentinië als slagwerker te hebben gewerkt verhuisde hij naar Nederland waar hij zijn Bachelor en Master opleiding afrondde aan het Conservatorium van Amsterdam. In een interview in Slagwerkkrant 178 (nov-dec 2013) vertelt hij onder meer over zijn eigen groepen. In diezelfde Slagwerkkrant wordt verwezen naar een aantal Youtube-video’s die een mooie aanvulling vormen op dat interview. Ook was hij te bewonderen op het North Sea Jazz festival 2013. Marcos Baggiani is drumdocent bij het Muziekpakhuis.

• Jochen Hachgenei 
Hij speelde 15 jaar lang met de Münchner Xylophoniker gitaar, xylofoon en percussie, tourde door Duitsland, Oostenrijk, Finland en El Salvador en maakte zijn eerste opnames. Jochen Hachgenei kwam in 1989 naar Nederland voor de studie Latijns-Amerikaanse percussie bij de conservatoria in Hilversum en Rotterdam. Sinds 1995 is hij docent bij het Muziekpakhuis en speelt/speelde hij in Latijns-Amerikaanse (salsa-) bands, zoals Salsa de Amsterdam en Las Siete Potencias, Sinds 2007 leidt hij zijn eigen band Latin Adventure

• Fred Cohen
Begin jaren tachtig richtte Fred Cohen Het Muziekpakhuis op en bracht het lesboek De Drummethode uit. Hij was een van de eersten in Nederland die ensemblelessen introduceerde. Ook heeft hij in die jaren als gastdrummer gespeeld in het Martin van Duynhoven Percussie Ensemble. Hij werkt sinds 2006 als docent mee aan de DrumDrieDaagse. Na een lange afwezigheid op de podia speelt Fred Cohen tegenwoordig als drummer en  zanger in The Amsterdam Bluescompany. Net als bij de DrumDrieDaagse laat hij tijdens De Drummersdag de deelnemers samenspelen in een drummersensemble. 

Je krijgt tijdens De Drummersdag twee clinics en vijf groepslessen.

Muziekpakhuis
Het Muziekpakhuis in Amsterdam is al meer dan dertig jaar een van dé plekken in Amsterdam om drum- en percussielessen te volgen. In de jaren tachtig was Fred Cohen de initiatiefnemer van deze particuliere muziekschool. Nu organiseert hij samen met Muziekpakhuis Amsterdam en Slagwerkkrant De Drummersdag.

Schrijf je nu in op de site van Het Muziekpakhuis! Een dag lang lessen en clinics kost maar 95 euro.

www.muziekpakhuis.nl 

zoeken
zoeken