Keith Carlock op workshopfestival Aan de Slag
Zondag 9 november in Muziekgebouw Eindhoven tijdens Tromp Percussion
Events 12-09-2014 15:33
Hij is een van de belangrijkste drummers van dit moment. Tijdens workshopfestival Aan de Slag zal Keith Carlock, bekend om zijn fantastische drumspel bij Sting, John Mayer, Steely Dan en Toto, een clinicoptreden verzorgen in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Het is een van de acht programmaonderdelen van dit gratis toegankelijke workshopfestival dat wordt geprogrammeerd door Slagwerkkrant. Voor in je agenda: zondagmiddag 9 november, van 12 tot 6.

In een prachtige serie workshops, clinics en miniconcerten wordt een aantal grote namen uit de (inter)nationale wereld van drums en percussie gepresenteerd tijdens Aan de Slag. SO Percussion  uit de VS verzorgt een slagwerkmasterclass, en Niek Kleinjan speelt werken uit de slagwerkcanon.

Keith Carlock
Hij is een van de meest innovatieve popfusiondrummers van het laatste decennium. Geen wonder dat Keith Carlock zo gewild is bij topbands als Toto, Steely Dan, Rudder en Oz Noy. Hij is momenteel de vaste drummer van alle vier die bands en heeft ook nog eens Sting, James Taylor, John Mayer (Pinkpop 2010!) en binnenkort ook Mike Stern op zijn cv staan. Zijn solostijl is enerverend, zijn groove speels en rotsvast tegelijk. Een clinic van hem is een intensieve belevenis. Mis ’t niet.

De clinic van Keith Carlock wordt mede mogelijk gemaakt door Zildjian en Evans.


SO Percussion
Slagwerkgroep SO Percussion verzorgt samen met Jeff Mills en het Residentie Orkest de openingsavond van Tromp Percussion. Op Aan de Slag zullen ze een masterclass verzorgen waarbij diverse slagwerkers die aan het Tromp concours deelnemen onderworpen worden aan het scherpe oor en oog van deze slagwerkformatie uit New York.


Niek Kleinjan
Slagwerker Niek Kleinjan heeft zichzelf een enorme opdracht gesteld. Hij legt samen met videokunstenaar Nander Cirkel de vijftig belangrijkste werken voor soloslagwerk vast in een serie videoclips. Op Aan de Slag presenteert hij een voorproefje.

 

De vijf overige programmaonderdelen worden binnenkort bekendgemaakt.

Workshopfestival Aan de Slag komt tot stand i.s.m. Slagwerkkrant. 
zondagmiddag 9 november, 12.00-18.00 uur, op drie podia van Muziekgebouw Eindhoven, inclusief slagwerkmarkt