Shed Session met Deronn Bash Woodside
Op 30 oktober clinic + shed session op Slagwerkkrant Podium bij Drumland Lijnden
Events 23-10-2014 08:10
Shedsession.nl organiseert op 30 oktober opnieuw een Shed Session op het Slagwerkkrant Podium bij Drumland Lijnden, dit keer met Deronn Bash Woodside (Deronn Bash Marvin Woordside Sr. voor vrienden). De Amerikaanse gospeldrummer geeft eerst een clinic en vervolgens is het shedden geblazen. Na de succesvolle shed-avonden met Wes Watkins en Zaya Johnson belooft ook dit weer een gedenkwaardige drummersbijeenkomst te worden, dus schrijf je in via Facebook.com/shedsessionsnl of kijk op www.terpstra-muziek.nl. Klik links onder "Download" op het pdf-icoon; daar kun je ons verslag lezen van de eerste Shed Session in Drumland, met Wes Watkins.

Initiatiefnemers Fabian Benjamins en Anthony Amirkhan van Shedsessions.nl introduceerden in Nederland de shed session. Bij dit uit de Amerikaanse gospelscene overgewaaide fenomeen gaan twee of drie drummers tegelijk jammen en grooven onder begeleiding van een complete band (minimaal bas, gitaar en keys). Daarbij gaat het er niet om de andere drummers te overklassen of weg te blazen. Het gaat erom dat je elkaar uitdaagt, inspireert, dingen voordoet, call-response, get connected. Er is altijd wel iemand waar je iets van kunt leren: It’s not a batle, it’s a shed!

 

 

Hieronder zie je Deronn Bash Woodside een stukje shedden in Raleigh, NC. De track heet For The Show


 

Op Shedsessions.nl en de bijbehorende Facebook-pagina is inmiddels een wereldwijde community ontstaan waar gelijkgestemde drummers elkaar vinden en foto's, video's en tips delen. Check it out!