Programma Slagwerkkrant Podia sept-okt
Stanton Moore en vele anderen bij Drumland en Beat Supplier
Events 01-10-2014 12:10
Slagwerkkrant heeft bij Drumland Lijnden en Beat Supplier Amersfoort een Slagwerkkrant Podium in het leven geroepen. Daar vinden clinics en workshops plaats die Slagwerkkrant ondersteunt. In september en oktober 2014 zijn er maar liefst zes Slagwerkkrant Events op deze podia.

Stanton Moore komt in oktober naar zowel het Slagwerkkrant Podium bij Drumland Lijnden als die bij Beat Supplier in Amersfoort. Verder zijn er clinics van Beat the Kitchen, Matthias Phillipzen, Drumbassadors en Michael Schack. Zie alle informatie hieronder. 

Slagwerkkrant Podium bij Terpstra Drumland
Melbournestraat 2, 1175 RM Lijnden (Business Park)
www.terpstra-muziek.nl

Slagwerkkrant Podium bij Beat Supplier
Kaliumweg 10, 3812 PT Amersfoort
www.beatsupplier.nl 

Stanton Moore Clinics 2014
‘Godvergeten funky’ noemden we het spel van Stanton Moore in het interview dat we met Slagwerkkrant in 2010 met deze New Orleans-drummer deden. Op North Sea Jazz speelde hij afgelopen juli met zijn band Galactic de sterren van de hemel. In oktober komt hij voor twee clinics naar de Slagwerkkrant Podia bij Drumland en bij Beat Supplier.

Second line drumming heet zijn stijl van spelen. Die stijl is hem in New Orleans met de paplepel ingegoten en vind je voortdurend terug in zijn feel en funky grooves, die ook nog eens flink zijn beïnvloed door funkmaster Zigaboo Modeliste van The Meters. Moore is een typische educator. Zijn multimediaproject Groove Alchemy is daarvan het lichtende voorbeeld.

Moore is daarnaast betrokken bij het ontwikkelen van zijn eigen Dunnet snaredrum, heeft samen met LP een speciale pandeiro ontworpen en is mede-eigenaar van het bekkenmerk Crescent. Hij is endorser voor Gretsch, DW hardware, Vic Firth drumsticks en Remo drumvellen. Hij heeft credits bij Joss Stone, John Scofield, Charlie Hunter, George Porter jr. en Dr. John, en bracht onlangs zijn nieuwe album Conversations uit.

di 14 oktober, Beat Supplier, Amersfoort
tickets € 10,-, te bestellen via www.beatsupplier.com/stantonmoore
do 16 oktober, Drumland, Lijnden
tickets € 10,-, te bestellen via
www.terpstra-muziek.nl/stantonmoore 

Beat The Kitchen
Drie vrouwen, drie continenten, één hartstocht… percussie! Beat The Kitchen is een nieuwe percussiegroep met drie vrouwelijke toppercussionisten uit drie verschillende werelddelen: Europa, Azië en Zuid-Amerika. Gianna Tam (Suriname), Femke Krone (Nederland/Letland), en Ryoko Imai (Japan) voelen elkaar tot in de finesses aan en beschikken over een flinke dosis energie, een sublieme techniek en uiterst aanstekelijk spelplezier.
do 18 september, Beat Supplier, Amersfoort

Matthias Philipzen cajónworkshops
Cajón is het meest gekochte percussie-instrument van de afgelopen jaren, zowel door percussionisten als drummers. Maar lang niet iedereen heeft zich verdiept in de diverse speeltechnieken die er bestaan voor dit eenvoudige maar veelzijdige slaginstrument. De Duitse cajónspeler Matthias Philipzen bepaald wel, en in zijn clinics en workshops zorgt hij ervoor dat jij het apparaat ook echt onder de knie kunt krijgen! Op 11 september doet hij ’s avonds eerst een workshop voor beginners. In de tweede workshop gaat hij dieper in op verschillende speelstijlen en -technieken. 
do 11 september, Drumland, Lijnden


 

Michael Schack Roland clinic
Schack nog nooit een clinic zien doen? Zorg dat je erbij bent en val van je stoel: een hoge informatiedosis over het gebruik van elektronische drums en mateloze spelenergie van ’s werelds bekendste Roland V-Drummer. Schack, die wereldwijd furore maakt met Netsky, gaat onder het motto ‘boost your drums’ van alles uitleggen over de TD-11, TD-15, TM-2 (én iets gloednieuws). Daarnaast gaat hij dieper in op de usb-aansluitingen op je module: wat kun je daarmee allemaal doen en hoe kun je er interactief mee spelen? Iedereen krijgt na afloop een usb-stick mee naar huis met play-alongs en pdf’s, zodat je na de clinic ook echt door kunt met de informatie die je hebt gehad!
wo 23 september, Drumland, Lijnden

Drumbassadors
Als je ze een tijdje niet hebt gezien, zou je zomaar vergeten hoe goed René Creemers en Wim de Vries kunnen drummen. Gruwelijk goed! Wat deze mannen laten zien is van wereldklasse. De pure kwaliteit van het (samen)drumspel en de totale Hollands-nuchtere presentatie zonder enige opsmuk of overbodig gezwam zorgen ervoor dat je aandacht het hele concert lang gefocust blijft.
za 2 oktober, Beat Supplier, Amersfoort

 

Slagwerkkrant Podium Drumland Lijnden

• 11 september            cajón Matthias Philipzen @Drumland

• 23 september            Roland-clinic Michael Schack @Drumland

• 16 oktober                Stanton Moore @Drumland

www.terpstra-muziek.nl 

Slagwerkkrant Podium Beat Supplier Amersfoort

•18 september             Beat The Kitchen @Beat Supplier

• 2 oktober                  Drumbassadors @Beat Supplier

• 14 oktober                Stanton Moore @Beat Supplier

www.beatsupplier.com