Tromp Percussion met Aan de Slag en veel meer
In Muziekgebouw Eindhoven 6 t/m 16 november 2014
Events 10-10-2014 15:10
Elf dagen lang slagwerk in Eindhoven. Tromp Percussion slaat weer toe. Van 6 tot en met 16 november is er rondom het fameuze slagwerkconcours een uitgebreid festival met daarin op 9 november het workshopfestival Aan de Slag!

Aan de Slag! is een gratis zondagmiddagprogramma op drie podia van Muziekgebouw Eindhoven. 

Volg onze programma-updates via Slagwerkkrant.nl, Facebook en Twitter. In Slagwerkkrant nov-dec, die 17 oktober uitkomt vind je een special met uitgebreide programmatoelichtingen en interviews met de optredende slagwerkers!

PROGRAMMA AAN DE SLAG. KLIK HIER.  

Hieronder in chronologische volgorde concerten en concours van Tromp Percussion. 

Garrett Mendelow slagwerksextet
Als voorproefje voor de grote opening opent een slagwerksextet rondom tweedeprijswinnaar van 2012, Garrett Mendelow, Tromp Percussion met een lunchpauzeconcert: Pléïades van Iannis Xenakis.
donderdag 6 november, Kleine Zaal Muziekgebouw Eindhoven

Jeff Mills, SO Percussion & Residentie Orkest
De Openingsavond is altijd groots bij Tromp Percussion. Jeff Mills, dj en slagwerker, voert zijn Where Light Ends uit met het Amerikaanse slagwerkkwartet SO Percussion en het 80 man sterke Residentie Orkest. SO Percussion speelt ook een aantal solopartijen en het fameuze Man Made van David Lang voor SO Percussion en orkest.
vrijdag 7 november, Grote Zaal Muziekgebouw Eindhoven

Concours van 7 tot en met 16 november
Tromp Percussion kent heel veel losse concerten, maar de basis van dit evenement wordt gevormd door de prestigieuze Tromp International Percussion Competition waaraan 30 deelnemers uit 15 landen meedoen. Gedurende de hele Trompweek worden zij door de jury gevolgd. De jury bestaat uit een internationaal gezelschap slagwerkers en slagwerkexperts: Lucas Vis, Christian Dierstein, Momoko Kamiya, Arnold Marinissen, Mark Pekarsky en Nancy Zeltsman.
vrijdag 7 november tot en met zondag 16 november, Muziekgebouw Eindhoven
7 november, 11.00 – 18.00, Ronde 1 (A), 8 november, 13.00-18.30, Ronde 1 (B), 10 november, 13.00 – 22.30, Ronde 2, 12 november, 14.00-22.30, Halve Finale (A), 13 november, 14.00-22.30, Halve Finale (B), 16 november, 14.00, Finale
(voor Finale-programma, zie verderop in dit artikel)

Tromp Beats All
Gratis voor publiek toegankelijke presentatie van de educatieve activiteiten die Tromp in 2013 en 2014 heeft ondernomen.
zaterdagochtend 8 november, Markt & Muziekgebouw Eindhoven 

Volg onze programma-updates via Slagwerkkrant.nl, Facebook en Twitter.
A Bigger Bang wordt geprogrammeerd door Slagwerkkrant.
zaterdagavond 8 november, Grote Zaal Muziekgebouw Eindhoven

Aan de Slag!
Een zondag lang clinics, workshops en miniconcerten
Het gratis toegankelijke workshopfestival Aan de Slag! vindt plaats op zondag 4 november tussen 12.00 en 18.00 uur, op diverse locaties binnen Muziekgebouw Eindhoven. In een prachtige serie workshops, clinics en miniconcerten wordt een aantal grote namen uit de (inter)nationale wereld van drums en percussie gepresenteerd,
Volg onze programma-updates via Slagwerkkrant.nl, Facebook en Twitter. 
Aan de Slag! wordt geprogrammeerd door Slagwerkkrant.
zondagmiddag 9 november, drie podia van Muziekgebouw Eindhoven

Hex door Slagwerk Den Haag
Timber door SO Percussion
Zang, slagwerk, live performance en geprojecteerde beelden vormen één hypnotiserende machine. Het publiek is omringd door beelden, geluid en muziek, die soms hypnotiserend werken, soms verstild zijn en soms ook overweldigend en beklemmend. Slagwerk Den Haag, Dyane Donck & Silbersee spelen Hex. Deze nieuwe compositie wordt voorafgegaan door een klassieker: Timber van Michael Gordon, uitgevoerd door SO Percussion (foto) feat. Alexandre Esperet & Garret Mendelow.
dinsdagavond 11 november, werkplaats Piet Hein Eek, Strijp, Eindhoven

Tromp Compositiewedstrijd
Jonge componisten van Nederlandse conservatoria die werken hebben geschreven voor slagwerk strijden in dit lunchpauzeconcert om de Tromp Compositieprijs.
donderdagmiddag 13 november, Kleine Zaal, Muziekgebouw Eindhoven

Juryconcert
Concert door de juryleden van het Concours, met Momoko Kamiya, Arnold Marinissen, Mark Pekarksky en Nancy Zeltsman.
zaterdagmiddag 15 november, Kleine Zaal Muziekgebouw Eindhoven

Concours Finale Tromp Percussion Competition 2014
Het nieuwe werk Tapdance van Louis Andriessen wordt door de drie finalisten van het Tromp Concours uitgevoerd in samenwerking met het Asko | Schönberg Ensemble. Naast Andriessen is de Amerikaanse componist Bryce Dessner uitgenodigd om in opdracht een werk voor solopercussie (metallofonen) te schrijven, dat tijdens de halve finale als verplicht werk vertolkt moet worden. Aan het slot van de avond wordt de winnaar bekend gemaakt. 
zondagmiddag 16 november, Grote Zaal Muziekgebouw Eindhoven

 


Online tickets bestellen voor diverse concerten
Tickets voor alle concerten zijn inmiddels verkrijgbaar viawww.tromppercussion.nl en www.muziekgebouweindhoven.nl