Drum Miking Workshop Stefan Kruger met Audix
Gratis Sunday Seminars bij SAE Institute
Events 23-08-2014 10:09
SAE Institute stelt met haar Sunday Seminars Series haar school open om gratis lessen te volgen op het gebied van opnametechnieken voor drums, gitaar en meer, muziekproductie in het algemeen, multitrackmixing, en mastering. Op twee zondagen in september, in Amsterdam en Rotterdam, is er een speciale editie: Stefan Kruger doet een Drum Miking Workshop: microfoontechnieken om drums op te nemen; in samenwerking met Audix microfoons en Slagwerkkrant.

(foto Stefan Kruger: © Fred van Diem) 

Twee workshops op zondag 21 september op het SAE Institute in Amsterdam Noord, en twee workshops een week later, zondag 28 september, bij het SAE Institute in Rotterdam. Stefan Kruger en de technici van Audix verzorgen een diepgaande Drum Miking Workshop onder de titel 'Drum Till You Drop'.

Inhoud van de workshops
Kruger's drumpartijen worden real-time opgenomen met behulp van de Audix DP sets en variabele impedance pre-amps van de Audient ASP 880 en niet te vergeten de Audient iD22.

Hij gaat het hebben over sound in het algemeen, plaatsing microfoons, de snaredrum, het 'produceren' van drums en de do's en don'ts bij het inspelen van een track.

Kruger neemt bovendien zijn front of house engineer mee Patrick Andries mee (Caro Emerald, Alain Clark e.v.a.), om ook het verschil live en studio goed te kunnen aangeven.   

Stefan Kruger
Hij is een van meest gevraagde drummers in Nederland. Momenteel is hij drummer én musical director van de band van Caro Emerald, en regelmatig 'on tour', in binnen- en buitenland. In de studio werkte Stefan Kruger met Joe Jackson, en zijn faam bereikte hij door zijn jarenlange carrières met New Cool Collective Zuco 103. Ook is hij regelmatig werkzaam als producer, onder anderen voor Ruben Hein (Loose Fit) en het nieuwe album van Minyeshu (Black Ink). Onlangs richtte hij met Joost Patocka de jazzformatie KruPa and the Genes op. Zie ook: www.stefankruger.com.

Audix en Audient
Recording Studio Drums with Audix and Audient - Live on Drums: Stefan Kruger. Technici: Okke van Dijk en Matthijs Veen Audix/Audient Benelux. 

Gear
Microfoons en andere gear die gebruikt worden bij de workshop: 
Audix DP5A Professional 5-piece Drum Mic Package
Audix DP7 7-piece Drum Mic Package
Audix D6 Kick Drum Microphone
Audient ASP880 (klik hier voor info: blog1, blog2
Audient iD22

Audix en Audient worden gedistribueerd door MWorks, mworksonline.com.
Audix website: www.audixusa.com 

zondag 21 september
SAE Institute Amsterdam 
Inschrijven via deze link

zondag 28 september
SAE Institute Rotterdam 
Inschrijven via deze link.

De Seminar Sundays workshops zijn open voor iedereen, en gratis te volgen.

www.sae.nl