Rene Creemers in Sandlane Sessions
Maandag 12 mei, 20.00 uur - Schrijf je in!
Events 02-04-2014 16:44
Opnieuw kunnen Remo, en Sandlane Recording Facilities en Slagwerkkrant een grote naam in de Sandlane studio presenteren voor een Sandlane Session. Deze keer is het aan René Creemers om zijn studio-ervaring te delen met maximaal twintig bezoekers. Een nieuw hoogtepunt in onze inmiddels lange serie van live studio-opnames met een select Slagwerkkrant-lezerspubliek!
Je maakt kans erbij te zijn als een van de maximaal twintig gelukkigen als je je inschrijft. We loten voor deelname, en geven voorrang aan diegenen die niét bij een van de de vorige Sandlane Sessions waren, want iedereen moet een kans krijgen!
Sandlane Sessions is een initiatief van Remo, Slagwerkkrant en Sandlane Recording Facilities.

Schrijf je in voor Sandlane Sessions met René Creemers
maandag 12 mei 2014

Wil je deze avond als een van de twintig gelukkigen de Sandlane Sessions met René Creemers meemaken, schrijf je dan in op sandlanesessions@slagwerkkrant.nl

Vermeld in de mail: naam • adres • e-mailadres • telefoonnummer(s)
Stuur een mail naar sandlanesessions@slagwerkkrant.nl.

We stellen je vrijdag 2 mei op de hoogte of je erbij kunt zijn.

Soloclinictour
René Creemers kennen we als de ene helft van het duo Drumbassadors, maar hij heeft natuurlijk een enorme staat van dienst als banddrummer en docent. Daarnaast start hij vanaf eind mei met een soloclinictour door Nederland en Duitsland. Op maandagavond 12 mei in de Sandlane studio gaat hij twee tracks opnemen die hij tijdens die clinictour gaat gebruiken. Creemers: ‘Een van die stukken is een soort minimal music-compositie. Het tweede weet ik nu nog niet zeker, maar wordt waarschijnlijk een stuk dat ik op een New Orleans-groove wil gaan maken.
De clinitour doet o.a. op 25 mei muziekschool Twentietoe in Tiel aan. 

‘Ik heb de afgelopen 25 jaar zeer veel met melodische structuren gewerkt. Ik drum nu vijftig jaar. Het wordt tijd om een en ander eens te gaan afsluiten en opnemen, en vervolgens alles weer helemaal om te gooien, zodat ik weer anders ga klinken. Zo ver is het nog niet. Eerst wil ik het repertoire dat ik nu heb, en waar ik trots op ben, nog een tijdje gaan spelen en laten horen tijdens clinics.’

Wij zijn blij dat Ceemers ons een kijkje in zijn keuken wil geven tijdens de Sandlane Sessions! Schrijf je in en maak mee hoe René Creemers opneemt (inclusief uitleg) en samen met studio-eigenaar van Sandlane Recording Facilities, Maarten de Peijper, de sound en de mix maakt.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven tot en met donderdag 1 mei. Op 2 mei bepalen we door loting wie erbij mag zijn. Diegenen die de laatste keer niét bij de sessie met Russ Miller waren, krijgen voorrang, want iedereen moet een kans krijgen. Het maakt daarbij niet uit of je je vroeg of laat inschrijft. Op vrijdag 2 mei mailen we iedereen die zich ingeschreven heeft of hij er wel of niet een week later bij kan zijn.

Het idee van de Sandlane Sessions is: Remo, Slagwerkkrant en Sandlane halen een topdrummer naar de studio. Deze speelt partijen in, legt uit hoe hij dat aanpakt en hoe de sessie is voorbereid (instrumentkeuze, stemming, microfoonopstellingen), en gaat vervolgens de regiekamer in om daar te laten zien hoe je de mix kunt benaderen. Een leerzame sessie voor alle drummers. 

Schrijf je in voor Sandlane Sessions met René Creemers
maandag 12 mei 2014

Wil je deze avond als een van de twintig gelukkigen de Sandlane Sessions met René Creemers meemaken, schrijf je dan in op sandlanesessions@slagwerkkrant.nl

Vermeld in de mail: naam • adres • e-mailadres • telefoonnummer(s)Stuur een mail naar sandlanesessions@slagwerkkrant.nl.

We stellen je donderdag 1 mei op de hoogte of je erbij kunt zijn.

Sandlane Sessions is een project van Slagwerkkrant, Remo en Sandlane.

Sandlane Recording Facilities
Looiersveld 35, 5121 KC Rijen
(goed te bereiken per auto en trein; station Gilze-Rijen)

Video's van alle Sandlane Sessions die we tot nu toe organiseerden 

Bekijk hier het videoverslag van de Sandlane Sessions met Hans Eijkenaar.

Bekijk hier het videoverslag van de Sandlane Sessions met Oscar Kraal.

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Bram Hakkens.

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Joost Kroon

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Lucas van Merwijk en Pete Lockett

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Stephen van Haestregt.

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Jeff Hamilton.

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Mark Schulman.  

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met John Engels

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Ton Dijkman.

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Mario Goossens.  

Binnenkort komen de video's online van Sandlane Sessions met Russ Miller, die 12 maart 2014 plaatsvond!   

drummer links