Simon Phillips voor drie clinics naar Benelux

Beat Supplier, Drumland, RockAMusic en Slagwerkkrant presenteren Simon Phillips Clinic Tour '14

Events 17-04-2014 06:04

Nu Simon Phillips Toto heeft verlaten is er weer tijd voor zijn eigen band Protocol en voor zijn geweldige clinics. Simon Phillips komt naar het Slagwerkkrant Podium bij het nieuwe slagwerkcentrum Beat Supplier in Amersfoort, naar Drumland in Lijnden en naar RockAMusic in Namen. Zijn spel, zijn sound en zijn persoon staan garant voor een fantastische drum-avond: spectaculair, mooi en leerzaam.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Klik op de links van de locatie van je keuze om tickets te bestellen, voor maar € 15,-. Let op: iedere locatie heeft slechts beperkte capaciteit. 

dinsdag 29 april Beat Supplier, Amersfoort 
donderdag 1 mei Terpstra Muziek Drumland, Lijnden 
vrijdag 2 mei RockAMusic, Namen 
Meer informatie over de locaties en tijden onderaan dit artikel

Beste drummer
Simon Phillips is zonder twijfel een van de meest gerespecteerde en beste drummers ter wereld. Bekend bij het grote publiek werd hij als drummer van The Who, Jeff Beck en Toto, maar groeide daarnaast uit tot een veelgevraagd en bewonderd sessiedrummer, die bovendien onder eigen naam zes indrukwekkende cd’s uitbracht. Lezers van Slagwerkkrant kozen hem zeven keer tot ’s werelds beste drummer in de jaarlijkse populariteitspoll.

Protocol
In 1992 besloot Phillips (1957) om van geboorteplaats Londen te verhuizen naar Amerika. ‘Toevallig’ werd hij tegelijkertijd gevraagd om Toto te komen versterken tijdens hun wereldtour. Tot een paar maanden geleden heeft hij de band niet meer verlaten. Voor zijn Toto-periode kon hij werkgevers als The Who, Jeff Beck, Duncan Browne, Gary Moore en Mike Oldfield toevoegen aan zijn cv. In 1989 bracht hij zijn eerste cd onder eigen naam uit, Protocol, inmiddels uitgegroeid tot klassieker op fusiongebied. Nu in 2014, 25 jaar later, bracht hij Protocol II uit. Met de gelijknamige band is hij weer volop aan het touren, nu hij zijn plaats in Toto heeft afgestaan aan Keith Carlock, juist om meer tijd te krijgen voor zijn eigen band én clinics en voor projecten als die met de Japanse pianiste Hiromi, met wie hij in 2012 op North Sea Jazz iedereen van z'n stoel blies.  

 

Simon Phillips Clinic Tour '14
Tussen 29 april en 2 mei komt Phillips voor drie clinics naar de Benelux. De eerste vindt op dinsdagavond 29 april plaats op het Slagwerkkrant Podium bij het nieuwe slagwerkcentrum in Amersfoort, Beat Supplier. De tweede clinic is op donderdagavond 1 mei, op het Slagwerkkrant Podium bij drumspeciaalzaak Drumland in Lijnden, onder de rook van Amsterdam. En de derde clinic is in Namen, bij RockAMusic, op vrijdagavond 2 mei.

Simon Phillips Clinic Tour ‘14
Tickets á € 15,- te bestellen via de websites van de locaties zelf.
Beperkte capaciteit, dus bestel snel!  

dinsdag 29 april, 20.00 uur
Beat Supplier (Slagwerkkrant Podium)
Kaliumweg 10,  Amersfoort (NL)
www.beatsupplier.com

donderdag 1 mei, 20.00 uur
Terpstra Muziek Drumland (Slagwerkkrant Podium)
Melbournestraat 2, Lijnden (NL)
www.terpstra-muziek.nl/simonphillips

vrijdag 2 mei, 20.00 uur
RockAMusic
Rue de la Pavée 7b, Erpent, Namen (B)
www.rockamusic.eu

Meer informatie: Slagwerkkrant mei-juni editie

Luister hier naar de Spotify playlist met materiaal van Phillips. 

En bekijk hier een aantal videos.  
foto Dennis Boxem 

zoeken
zoeken