Nicky Hustinx clinic bij Drumland do 6 maart

Slagwerkkrant Podium - Drumland Lijnden - met drummer van Eefje de Visser

Events 13-02-2014 06:02

We hebben al een mooie serie drummers op het Slagwerkkrant Podium bij Drumland langs zien komen. Op donderdag 6 maart is de beurt aan het covermodel van Slagwerkkrant 180, maart-april 2014, Nicky Hustinx. Hij komt een drumclinic geven op het mooie podium op de eerste etage boven de winkel van Terpstra Muziek Drumland in Lijnden.

Nicky Hustinx demonstreert tijdens zijn clinic een breed scala aan ritmes en stijlen op de nieuwe Ludwig Signet 105 kit; een Europese primeur!

Hij geeft tijdens zijn clinic uitleg over de originele grooves en sounds die hij uit zijn buitenissige drumkit tovert als vaste drummer bij acts als Eefje de Visser, Deuk, Color Reporters en Most Unpleasant Men.

Grooves en sounds
Nicky Hustinx wijkt graag iets af van de gebaande paden door te experimenteren met grooves en sounds. In de band van singer-songwriter Eefje de Visser krijgt hij daarvoor alle ruimte, maar ook in zijn andere bands (Woost, Marike Jager) en sideprojecten probeert Hustinx iets eigens aan de muziek toe te voegen. Maar het liedje staat altijd centraal. ‘Een sobere Steve Jordan-groove vind ik ook heerlijk’, zegt Hustinx in het interview in Slagwerkkrant.

Slagwerkkrant  180 (maart-april 2014) ligt 15 februari bij de abonnees in de bus en bij Terpstra Drumland in de winkel en vanaf 20 februari bij de tijdschriftwinkel.

do 6 maart, Drumland, Lijnden
Melbournestraat 2, 1175 RM Lijnden
020 659 6858
toegang gratis 

Bekijk hier een video met Nicky Hustinx, Eefje de Visser begeleidend.

 

En met Woost, in 2010: 

 

En met Marike Jager bij Giel - Nicky met brushes op een platenkistje...

Klik hier voor het Slagwerkkrant Plus bericht met de playlist van Slagwerkkrant 180, waarin ook veel Nicky Hustinx.

zoeken
zoeken