DrumDrieDaagse 8 t/m 10 augustus 2014
Met Cesar Zuiderwijk, Rene Creemers, Rick van Wort, Percossa-slagwerkers, Hans la Faille, Jimmy van den Nieuwenhuizen
Events 19-07-2014 13:07
Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant gaan van de 13de DrumDrieDaagse opnieuw een geweldig leerzaam feestje maken. De meeste Slagwerkkrantlezers kennen het principe al, maar voor wie nieuw is hier: je krijgt drie dagen lang lessen en clinics van de best of the best! Ieder jaar zijn de vaste docenten aanwezig, plus ieder jaar wisselende gastdocenten. Dit jaar zijn dat Jimmy van den Nieuwenhuizen (Van Velzen), Rick van Wort (foto hierboven, Jett Rebel), René Creemers, Percossa-slagwerkers, Hans la Faille en Cesar Zuiderwijk.
Inmiddels is de DrumDrieDaagse volgeboekt. Je kan je nog wel inschrijven, dan plaatsen we je op de wachtlijst.

Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant organiseren voor de 13de keer de DrumDrieDaagse. We gaan er opnieuw een geweldig leerzaam feestje van maken. 

Je kan je hier inschrijven: www.drumdriedaagse.nl 

Het team gastdocenten voor 2014 ziet er als volgt uit: 

• Jimmy van den Nieuwenhuizen is de vaste drummer van Van Velzen en MainStreet. In komende editie van Slagwerkkrant (juli-augustus 2014) vind je een coverinterview met hem.

• Rick van Wort, een genadeloos snel opkomende drummer die furore maakt met Re:Freshed Orchestra en Jett Rebel. Zie het interview in Slagwerkkrant 176 (juli-augustus 2013).

René Creemers, bekend van de Drumbassadors heeft nu ook een soloprogramma. Hij komt een clinic doen en natuurlijk maakt hij gebruik van zijn geweldige lesgeefcapaciteiten.

Hans la Faille schreef geschiedenis bij Cuby & The Blizzards en Sweet d’Buster, en speelt nu met de Hans la Faille Showbizz Bluesband. De shufflemaster komt lesgeven in bluesdrummen.

Percossa-slagwerkers: leden van deze percussietheatergroep laten die hele andere kant van het drummen zien: theatraal, met percussie uit alle hoeken van de wereld.

• En natuurlijk Cesar Zuiderwijk zelf, van wie je les krijgt in privégroepjes van zes en tijdens de clinics.

En het volgende vaste docententeam: Fred Cohen, Peter-Jan Eusman, Nienke Kollias, Dennis Boxem, Mark Eeftens, Sarah Lavinia Feenstra, Erk Willemsen, Tim Koning, Olaf Fase, en Gerben de Bruijn.Zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen. We delen de groepen zo veel mogelijk in naar leeftijd en niveau. De 72 deelnemers krijgen drie dagen lang les van meer dan vijftien leraren, die allemaal een ander onderdeel van het drumspel zullen overbrengen op de deelnemers: snaredrumtechniek, jazzdrummen, van rock tot metal, met meerdere drummers samenspelen, spelen in een band, et cetera. Je krijgt les in privégroepjes van zes, elk uur bij iemand anders, en bij de clinics in grotere groepen.

Het vrijdagavondconcert met de Hans la Faille Blues Band
Na een dag lang clinics en lessen volgen, kun je 's avonds chillen met een concert van een band van een van de docenten. De Hans la Faille Blues Band ‘speelt een mix van r&b en blues, maar wel met een swingende inslag’, aldus La Faille.

De zaterdagavond sessie met The Smart
Vrijdag en zaterdag maken de bandcoachinglessen van Sarah Lavinia Feenstra deel uit van de DrumDrieDaagse. Ze doet dat met de onvermoeibare leden van haar geweldige band The Smart. In die twee dagen werkt ze toe naar de zaterdagavond sessie waar de band de drummers van de DrumDrieDaagse op het podium begeleidt. Natuurlijk weer gratis toegang voor deelnemers. Je vrienden en kennissen kunnen erbij zijn voor € 7,50. 

Alpine gehoorbescherming
Bij de start van de DrumDrieDaagse krijgt iedere deelnemer een gratis setje MusicSafe Pro gehoorbeschermers van Alpine cadeau (met drie verschillende filtersets voor lage, gemiddelde en zware demping). Ze dempen de muziek tot een veilig niveau terwijl de muziekkwaliteit behouden blijft. De oordoppen zijn gemaakt van AlpineThermoShape materiaal, dat zich vormt naar je gehoorgang door de warmte van het oor. Ze zijn comfortabel en je voelt bijna niet dat je ze draagt. Toch wel verstandig als drie dagen tussen drummers en drumstellen zit ;) 

DrumDrieDaagse: dat is je drie dagen lang tussen 10-18.00 uur met 72 collega-drummers onderdompelen in alle facetten van drums spelen, begeleid door de topdrummers van Nederland. Veel leren. Nog meer lol! 

Schrijf je nu in en krijg drie dagen lang lessen en clinics van topleraren en bekende drummers.

DrumDrieDaagse is een project van Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijks Music Station.

DrumDrieDaagse
vr-za-zo 8-9-10 augustus 2014
Musicon/MusicStation, Soestdijksekade 345, Den Haag

De deelnamekosten bedragen € 235,-, inclusief dagelijks een lunch en drie consumpties. Je krijgt een bevestiging gemaild binnen een week na inschrijving. Indien je de bevestiging niet ontvangt, mail dan naar d3d@k18.nl. Je inschrijving is bindend.

www.drumdriedaagse.nl