De Drummersdag zondag 9 maart in Amsterdam
Kom een dag lang clinics een lessen volgen van Cesar Zuiderwijk, Hans Eijkenaar, Marcos Baggiani, Igor Plzak, Vernon Chatlein en Fred Cohen
Events 06-03-2014 16:03
Het Muziekpakhuis in Amsterdam is al meer dan dertig jaar een van dé plekken in Amsterdam om drum- en percussielessen te volgen. In de jaren tachtig was Fred Cohen de initiatiefnemer van deze particuliere muziekschool. Nu organiseert hij namens Het Muziekpakhuis en samen met Slagwerkkrant De Drummersdag. Op zondag 9 maart kun je van 10.00 tot 19.00 uur clinics en drumlessen volgen van topdocenten als Cesar Zuiderwijk, Hans Eijkenaar, Marcos Baggiani, Igor Plzak, Vernon Chatlein en Fred Cohen. Je krijgt op De Drummersdag twee clinics en vijf groepslessen.

Muziekpakhuis en Slagwerkkrant presenteren
De Drummersdag 
Zondag 9 maart - Amsterdam

Programma
• Cesar Zuiderwijk – U vraagt wij spelen
• Hans Eijkenaar - Grooves en fills
• Marcos Baggiani - Creatieve studie en muzikaliteit
• Igor Plzak - Balkanritmes
 Vernon Chatlein - Percussie in jazz en pop
• Fred Cohen - Drumensembles

Kosten 95 euro voor de hele dag
De inschrijving is geopend op www.muziekpakhuis.nl

Het Muziekpakhuis - Alberdingk Thijmstraat 19, Amsterdam

Cesar Zuiderwijk
U vraagt wij spelen
Als altijd in zijn clinics en lessen laat Cesar Zuiderwijk de interactiviteit voorop staan. Hij peilt wat er leeft bij zijn toehoorders, en associeert er vervolgens heerlijk op los, met humor, en puttend uit zijn enorme speelervaring.

Cesar Zuiderwijk komt op De Drummersdag een clinic en twee groepslessen doen.

Hans Eijkenaar
Grooves en fills
Niets is Hans Eijkenaar te gek. Hij speelt zich al jaren een slag in de rondte. Na de live-shows van The Voice of Holland spoedt hij zich het land in om met Kayak te spelen of een andere gig te doen. Tevens is hij hoofdvakdocent Popdrums op Codarts conservatorium in Rotterdam. Met zijn eigen app Drum Clinic HD kun je zijn lessen op mobiel of tablet volgen.

Hans Eijkenaar komt op De Drummersdag een clinic en twee groepslessen doen.

Marcos Baggiani
Creatieve studie en muzikaliteit
De oorspronkelijk uit Argentinië afkomstige Marcos Baggiani sprong er dit jaar uit op North Sea Jazz met zijn unieke benadering, energie en creativiteit. Hij speelde daar onder meer met de Celano Baggiani group. Zijn lessen gaan over de volgende thema’s: creatief studeren, creativiteit toepassen, ambities waarmaken, en: hoe kan ik mijn eigen stijl, mijn eigen stem laten uitkomen?

 

Marcos Baggiani komt op De Drummersdag vijf privégroepen lesgeven.

Vernon Chatlein
Percussie in jazz en pop 
Hij is percussionist bij KiT, aka Kuenta i Tambú, en vele andere formaties zoals die van pianist Randal Corsen. In zijn lessen op De Drummersdag richt hij zich op hoe en wat je als drummer speelt als je samen met een percussionist in een ensemble zit.

Vernon Chatlein komt op De Drummersdag vijf privégroepen lesgeven.

Igor Plzak
Balkanritmes
Hij komt uit Servië, maar woont sinds midden jaren negentig in Amsterdam, speelt met het Branko Galoić & Skakavac Orkestar, geeft veel les, ook op Het Muziekpakhuis. Zijn lessen op de Drummersdag gaan puur over de intrigerende balkanritmes: de typerende ritmes voor drums, de stijlverschillen tussen de regio’s, de transitie van percussieritmes naar drums.

Igor Plzak komt op De Drummersdag vijf privégroepen lesgeven.


Fred Cohen
Drumensembles
Begin jaren tachtig richtte Fred Cohen Het Muziekpakhuis op. Hij had er toen al een intensieve lespraktijk op zitten en bracht het lesboek De Drummethode uit. Hij was een van de eersten in Nederland die ensemblelessen introduceerde. Tijdens De Drummersdag laat hij de deelnemers aan de kleine groepen samenspelen in een drumensemble.

Fred Cohen komt op De Drummersdag vijf privégroepen ensemblelessen geven.