Scrap Arts Music tourt vanaf 28 januari

Weergaloos percussietheater uit Canada

Events 10-01-2014 14:02

De 2014 tour brengt Scrap Arts Music naar theaters in Apeldoorn, Venray, Veenendaal, Barneveld, Almere, Heerlen,
IJsselstein, Gouda, Veldhoven, Schiedam, Den Helder, Den Haag. De percussietheatergroep brengt een weergaloze, inventieve voorstelling, voor slagwerkers superinteressant, maar ook theatraal heel bijzonder, dus neem vrienden en kennissen mee. Het wordt geganrandeerd een prachtige avond!

Percussietheatergroep Scrap Arts Music komt terug naar Nederland vanuit hun woonplaats Vancouver, Canada. Met een volledig zelf gebouwd instrumentarium, bestaande uit schroot – vandaar ‘scrap’ – doet de groep twaalf voorstellingen. 

Tour Scrap Arts Music januari-februari 2014
• di 28 januari: Schouwburg Orpheus, Apeldoorn
• wo 29 januari: Schouwburg, Venray
• do 30 januari: Theater De Lampegiet, Veenendaal
• vr 31 januari: Schaffelaartheater, Barneveld
• za 1 februari: Schouwburg Almere
• zo 2 februari: Theater Heerlen        
• di 4 februari: Fulcotheater, IJsselstein
• wo 5 februari: De Goudse Schouwburg, Gouda   
• do 6 februari: Theater de Schalm, Veldhoven
• vr 7 februari: Theater aan de Schie, Schiedam
• za 8 februari: Schouwburg De Kampanje, Den Helder
• zo 9 februari: Lucent Danstheater, Den Haag 

RESERVEER TICKETS ONLINE
Klik hier om tickets te reserveren voor een van de voorstellingen

Toch leuk dat Slagwerkkrant ooit de eerste was die Scrap Arts Music naar Nederland haalde, voor ons slagwerkfestival The Big Bang in 2005. Toch leuk dat het voor de derde keer zo aanslaat dat veel theaters de groep geboekt hebben. Nog leuker als iedereen de ingenieus opgebouwde voorstelling komt bekijken, met enerverende percussie, vindingrijke scenes en humorvolle acts. Deze tour betekent tevens de hereniging met percussioniste Sarka Kocicka, die er in 2005 bij was, maar daarna de groep verliet om in Australië te gaan wonen.

Video-footage
We laten je voorgenieten van video-footage van hun optredens en interviews over de achtergronden van de groep. Greg Kozak, artistiek leider van de groep zegt daar: ‘Ik heb honderden instrumenten gemaakt uit schroot. Ik maak iets uit wat me visueel en qua geluid aantrekkelijk voorkomt.’ De samenwerking met mede-artistiek leider Justine Murdy maakte het af. Met haar architectonische achtergrond gaf ze diepte aan het project.’ Murdy zegt: ‘De show gaat over transformatie. Het idee dat je iets wat weggegooid is, opnieuw kunt gebruiken. Dat is een mooi gegeven.’


Met de overige groepsleden Spencer Cole, Greg Samek, Malcolm Shoolbraid en Emmanuel Moreno Gomez maken ze een intens fysiek spektakel op hoog niveau, door de combinatie van complexe ritmes, atletische choreografie en fraaie lichteffecten. 

Bekijk de trailer van de voorstelling hieronder. 

 

Greg Kozak: "I'm from the future. I'm just a little early." 

 Justine Murdy: "It takes a unique but broad skill set"

 

 

 

Het avondvullende programma van Scrap Arts Music combineert muzikaal slagwerk met een spetterende, veelzijdige show op al even in het oog springende instrumenten: een voorstelling met gerecycled materiaal, vijf zeer getalenteerde percussionisten, verbluffende lichteffecten, atletische choreografieën en een intens fysiek spektakel van ritme en dynamiek. Weggegooide artilleriegranaten, sanitaire voorzieningen, uitlaatslangen, stalen olieblikjes, accordeononderdelen en gebroken staven; voor deze vijf rasperformers zijn het allemaal instrumenten. Door hun optreden tijdens de afsluitingsceremonie op de Olympische Spelen in Vancouver verwierf ScrapArtsMusic wereldwijde bekendheid.

Recycling
In 1998 richtten drummer-componist Gregory Kozak en Justine Murdy het gezelschap op. Kozak bouwde in tussentijd meer dan 140 unieke instrumenten, met een totaalgewicht van zo’n twee ton. Hierbij gebruikte Kozak zijn muzikantenoor en artiestenoog voor de ontwikkeling van de sonische en visuele mogelijkheden van recyclebare materialen. Zijn uitvindingen zijn zowel sculpturen als muziekinstrumenten. De muziek die Kozak componeert, is een combinatie van wereldmuziek en geluiden uit de 21ste eeuw. Vanuit haar architectonische achtergrond deelt Justine Murdy Kozak’s passie om innovatieve muziek te creëren door middel van recycling. Zie ook het interview in Slagwerkkrant 128.

www.ScrapArtsMusic.com

zoeken
zoeken