Video’s Sonor @Namm

De terugkeer van beukenhout

NAMM 2011 28-02-2011 21:29

Sonor presenteerde maar liefst vijf nieuwe drumkits op de NAMM 2011, van instap- tot professionele modellen. Daaronder een herkansing voor iedereen die ooit een Sonor met beukenhouten ketels wilde hebben. Dennis Boxem, hoofdredacteur tests, geeft je de uitleg in tekst. In de video’s laat David Schultz, de product manager van de Sonor drumdivisie, de nieuwe drums met beeld en uitleg zien. Inclusief de nieuwe signature snares van Benny Greb en Steve Smith.

Speciaal voor de beginners introduceert Sonor de Smart Force Series. Specifiek ontworpen voor beginners of drummers met een beperkte beurs. Deze negenlaags kit heeft een volle, gebalanceerde klank en is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren.. De Smart Force Xtend Series is identiek aan de Smart Force Series, maar wordt geleverd als een complete drumkit met een set bekkens, een een extra MiniBoom bekkenstandaard en een drumkruk.

Sonor’s nieuwe Essential Force Series is gericht op de gevorderde drummer die zelf keuzes wilt maken. Er zijn vijf configuraties om uit te kiezen maar je kunt ook je kit samenstellen op basis van de vijftien los verkrijgbare drums. Met zes lagen berkenhout kun je met de Essential Force Series rekenen op geaccentueerd midden en hoog en een gedefinieerd laag.

Voor de gevorderde en semi-professionele drummers is er de Select Force Series waarbij gekozen kan worden uit een grote hoeveelheid sets en componenten en de laatste ontwikkelingen van de professionals series. Dankzij de zevenlaags esdoorn ketels hebben de Select Force drums een rijk en warm geluid. Het zevenlaags esdoorn maakt gebruik van het nieuwe TAR (Total Acoustic Resonance) Tom Mount systeem. Zowel de Essential als de
Select Force drums zijn uitgerust met een vernieuwde versie van het geïsoleerde T.A.R. ophangsysteem. Daardoor kunnen de toms optimaal resoneren en dat geeft een mooie open klank.

Klik hier voor informatie over de diverse Force-series

Ascent
De middenklasse Ascent-serie markeert de definitieve terugkeer van de beukenhouten ketels. Sonor werd in de jaren ’60, ’70 en ’80 beroemd met de klank van beukenhout. Dat leidde in 1989 tot de Signature-serie die bekend stond om de superdikke ketels en exclusieve afwerking. Zo’n Signature kostte ooit bijna tienduizend gulden maar de nieuwe Ascent is met een adviesprijs van rond de € 2100,- een stuk betaalbaarder. De Ascent heeft 9-laags toms en snaredrums van 8,75mm dik en een iets dunnere zevenlaags bassdrum van 6,35 mm dik. De Ascent is verkrijgbaar in een ruime hoeveelheid finishes en daarbij is er keuze tussen normaal verchroomde of zwarte hardware.

Klik hier voor informatie over de Ascent-serie

video player

zoeken
zoeken