Gijs Anders van Straalen werkt aan soloproject

Een update over een kersverse vader

Interviews 02-11-2008 23:41

Slagwerkwereld.com sprak Gijs Anders van Straalen over de gewonnen Edison met Sensuāl. Behalve de vooraanstaande prijs heeft de percussionist van Wouter Hamel nog veel meer nieuws te melden. Te beginnen met de geboorte van zijn eerste dochter Cecilia op 29 september. Net zo goed is de aankondiging van zijn eerste project met gitarist Bob Ruijgrok in het duo Blistered. Lees gerust verder over de -sinds dit jaar- op Pearl Percussion spelende artiest.

Gefeliciteerd met de Edison en natuurlijk je dochter, Gijs. Heb je nog tijd voor andere dingen nu?

"Het is heel druk maar het zijn stuk voor stuk hoogtepunten. Het beste nieuws is natuurlijk dat ik vader ben geworden van een dochter; Cecilia heet ze en het is een schatje, heel gaaf! En ook de Edison voor Sensual, helemaal te gek natuurlijk. Ik ben er zeer trots op!

Daarnaast is de clubtour met Wouter (Hamel; red.) overal uitverkocht en we hebben net de nieuwe plaat ingespeeld. Die wordt overigens weer geproduceerd door Benny Sings. Het is een heel verzorgde plaat geworden, bijna pop-achtig maar de productie is helemaal van deze tijd. Jasper van Hulten zit natuurijk weer achter de drums en we hebben veel nieuwe en andere dingen kunnen doen. Je hoort bijvoorbeeld een mellotron, Japanse bellen, verzin het maar en we hebben het ingespeeld.

We gaan met deze band een theatertour doen waar we in drie maanden meer dan 40 shows zullen doen. Dit wordt heel anders dan de concerten in de zalen. Ik speel kleinere percussie en misschien zelfs banjo; er zullen veel andere instrumenten op het podium te zien zijn. In januari start de promotie in Japan voor het nieuwe album en in juni gaan we daar weer op tour. Het gaat ongelooflijk goed met hem. Het huidige album is ook uit in Duitsland en nog wat landen. Het nieuwe komt natuurlijk direct uit in Japan maar ook in Korea."

Maar het grote slagwerknieuws is dat je zelf een album aan het opnemen bent!

"Ja, met mijn duo gitaar/percussie. In Blistered speel ik samen met gitarist Bob Ruijgrok. Bob is Americana-fan en ik hou erg van Blue Grass, Braziliaanse en Cubaanse muziek. We zochten een tijdje naar de juiste combinatie van onze smaken en kwamen op 'Europiana' als titel; de muziek van de Amerika's door Europese ogen bekeken."

Het is dus heel anders dan wat je tot nu toe gedaan hebt.

"Eigenlijk is het uit frustratie geboren. Ik speel veel en met geweldige bands en artiesten maar je blijft gebonden aan de sound en muziek van die muziek. Dat is je werk en het is fantastich om te doen. Maar met een project als dit hebben we alles in de hand. Voor mij is dit anything goes: we kunnen doen en laten wat we willen. We spelen ook veel verschillende instrumenten: udu, Zwitserse bellen, bijna 'hoe maffer hoe beter'. Zo zullen we live ook andere dingen doen dan je op de plaat zult horen. We zijn nu nog aan het opnemen maar de bedoeling is om in januari de promotie te kunnen beginnen."

Volgens mij heb je vast nog meer gedaan...

"Even denken. Ik speel op de debuutcd van Aron Raams, met Thorsten Grau op drums; echt een tip, is heel te gek geworden. En ik speel sinds dit jaar op Pearl Percussion. Nou, hoop dat je hier wat mee kunt."
zoeken
zoeken