Ahmir ‘Questlove’ Thompson-interview

7.46 volle minuten met een meester

Interviews 24-09-2007 14:20

Ahmir ‘Questlove’ Thompson speelde met The Roots voor de zesde keer op North Sea Jazz. De planning was goed geregeld maar de band kwam anderhalf uur te laat aan op het festival. Ontelbaar veel geboekte interviews met een van de meest toonaangevende drummers van dit moment gooide het schema nog meer in de war, maar we konden voor het optreden toch nog even met hem kletsen.

Ahmir Khalib Thompson, beter bekend als ?uestlove of Questlove, is behalve drummer ook DJ, journalist en producer. De drijvende kracht achter de hip hop band The Roots heeft zo'n specifieke sound en visie op muziek dat hij gevraagd wordt door artiesten als Fiona Apple, Joss Stone, Zap Mama, Amy Winehouse, en D'Angelo - zowel voor drums als produceerwerk. De albums waaraan hij heeft meegewerkt zijn bijna ontelbaar en hij is met zijn 'schamele' 36 jaar hard op weg Bernhard Purdie of John J.R. Robinson in te halen - op aantal dan, niet specifiek de albums waarop hij drumwerk aflevert. Ahmir speelt overigens op: Yamaha drums, Zildjian cymbals en Vic Firth sticks.

Uiteindelijk werd het een krap interview. Dennis Boxem had amper 10 minuten voordat hij zich klaar moest maken voor het optreden met The Roots. Toch genoeg tijd om wat inzichten te krijgen in Ahmirs werk en hoe hij met The Roots actief weet te blijven.

Klik op de mediatab om het interview met Questlove te bekijken.
zoeken
zoeken